N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 26.05.2016


Velkommen til årskonferansen

Studieforbundet inviterer også i år representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene til årskonferanse. Konferansen er lagt til Radisson Blu Park Hotel på Fornebu torsdag og fredag 25-26. august. Hotellet ligger i flotte omgivelser ved Oslofjorden, kun få minutter fra Oslo sentrum. Påmeldingsfrist: 24. juni.

På konferansen vil vi bl.a. belyse/drøfte Hva forstår vi med "friluftsliv", Fokus på enkelt friluftsliv, Inkludering og utenforskap, Samarbeid med humanitære organisasjoner. Se invitasjon og program.

Konferansen er gratis, med deltakere som skal overnatte betaler kr 500,- for rom og frokost. Resten dekkes av Studieforbundet. Deltakere med lang reisevei kan få dekket inntil kr 1.000,- i reiseutlegg og refundert utgifter til ekstra overnatting. Deltakere som må søke om permisjon uten lønn, kan få dekket tapt arbeidsfortjeneste med inntil kr 1.000,- pr døgn.

Jan Dalen gjenvalgt som styreleder

Jan Dalen fra Vestfold og NJFF ble på årsmøtet 19. mai gjenvalgt som styreleder i Studieforbundet. Han har sittet i styret siden 2012 og ble i fjor valgt til leder. Marianne Njøten fra Kennelklubben ble innvalgt som nytt styremedlem. Årsmøtet samlet rundt 20 personer fra 9 av Studieforbundets medlemsorganisasjoner. Norske Redningshunder ble godkjent som ny medlemsorganisasjon og styrets forslag til ny virksomhetsplan ble også vedtatt.

Alle skal kunne delta på kurs

For kursdeltakere som trenger praktisk og/eller pedagogisk tilrettelegging for å kunne delta på kurs, kan kursarrangøren søke om tilretteleggingstilskudd i tillegg til ordinært kurstilskudd.

Tilretteleggingstilskuddet skal dekke ekstra kostnader for kursarrangøren som følge av tilretteleggingen. Studieforbundet har avsatt 120.000 kroner som fordeles fortløpende så lenge det er midler igjen. Ta kontakt med Studieforbundet.

Flere på kurs i Norge

Statistisk Sentralbyrå utarbeider hvert år oversikt over studieforbundenes kursaktivitet. I 2015 rapporterte de 15 godkjente studieforbund i Norge om 44.000 kurs med til sammen 507.000 deltakere. Av disse sto Studieforbundet natur og miljø for 3.000 kurs og 28.000 deltakere.

Feriestengt kontor i juli

Studieforbundet holder som vanlig kontoret stengt i juli pga ferieavvikling. Det er derfor viktig å få sendt inn nye studieplaner og søknader for kurs som skal avvikles i sommer så fort som mulig! Kursrapporter som skal utbetales før ferien, bør være oss i hende før St.Hans; neste utbetaling vil ikke finne sted før i slutten av august. Første ordinære kontordag etter ferien blir mandag 1. august. God sommer!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost