N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 08.09.2022


Velkommen til Åpen Grønn Kursdag

Søndag 11. september kl 10-16 gjentar vi suksessen ÅPEN GRØNN KURSDAG, denne gangen på Kalvøya i Bærum. Grønn Kursdag er en dag til glede og inspirasjon for våre medlemsorganisasjoner og publikum. En gratis aktivitetsdag for store og små. Her kan alle oppleve og lære noe nytt. Spennende utstillinger, demonstrasjoner og aktiviteter. Nytt gratis mini-foredrag hver halvtime.

Foredrag
Norges Jeger- og Fiskerforbund

Kl 10-16: Bålpanne med gratis bålkaffe og selvsteking av pinne-pizza. Varmrøyking av fisk og vilt med smaksprøver til publikum. Mini fiske- og spikkekurs. Gode samtaler om jakt og fiske.

Norges sopp- og nyttevekstforbund

Kl 10-16: Stor utstilling av skogens sopp og nyttevekster. Et «dødens akvarium» med de aller giftigste soppene. Steking av matsopp i paellapanne med smaksprøver til publikum. Guidede sopp- og nyttevekstturer på Kalvøya. Soppkontroll og spennende samtaler om sopp og nyttevekster.

Norsk Botanisk Forening

Kl 10-16: Flere varierte utstillinger. Natursti og andre aktiviteter med premiering. Innføring i artsbestemmelse og håndfarging av garn med blomster og lav. Gode samtaler om våre ville vekster.

Norske Redningshunder

Kl 10-16: Demonstrasjon av søk etter savnet person med redningshund, samt trening av redningshund. Informasjon om Norske Redningshunder og hva som skal til for å bli godkjent redningshund. Erfarne redningshund-ekvipasjer viser og svarer på spørsmål.

Norsk Kennel Klub

Kl 11-14:30: Oppvisning i agility. Mulig å teste banen med egen hund, evt en låne-hund. Erfarne hundefolk med råd og tips om alt innen hundehold, og spesielt trening av hund. Veiledning til deg som har lyst på hund. Hva du bør tenke på og hvordan du finner riktig hund.

Den Norske Turistforening

Kl 10-16: Familievennlig natursti. Mini-kurs i kart og kompass, slå opp telt, bygge bål, mat på tur, og 1. hjelp på tur. Råd og tips om alt innen friluftsliv. Turbo, DNTs populære maskot er også på plass.

Norges Birøkterlag

Kl 10-16: Lokal birøkter i full mundur viser frem en bikube, forteller og svarer på alle spørsmål om birøkt. Mulighet for å kjøpe lokal honning.

Primitive ildteknikker

Kl 10-16: Utstilling og spennende gjennomgang av hvordan menneskene laget ild før vi fikk fyrstikker og andre moderne hjelpemidler. Verdt hele turen alene.

Arrangementet støttes av Bergesenstiftelsen og Miljødirektoratet.

Se også GRØNN KURSDAG 2022 på Facebook

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost