N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 04.02.2015


Inntil 8.000 kroner skattefritt

Beløpsgrensen for å utbetale skattefri lønn til kurslærere/instruktører er fra og med inntektsåret 2015 hevet til 8.000 kroner. Du kan lese mer på Studieforbundets nettside om regler og rutiner for lønnsutbetalinger.

60.618 kurstimer i 2014

Studieforbundet natur og miljø kan rapportere 12% økning i kursaktivitet i 2014. Målet var at alle medlemsorganisasjonene skulle klare å rapportere flere kurs og flere kursdeltakere enn året før. Med et par unntak lykkes vi med det! Størst var økningen hos Den Norske Turistforening (100%), Norges Birøkterlag (41%), Norsk Kennel Klub (16%) og Norsk Botanisk Forening som 4-doblet sine kurstimer. Det var også et mål at organisasjoner som ikke hadde rapportert kursaktivitet siste år, skulle få hjelp til å rapportere minst ett kurs i 2014. Det lykkes vi ikke med.

Tilretteleggingstilskudd

Det er mulig å søke Studieforbundet om ekstra tilskudd til praktisk eller pedagogisk tilrettelegging for kursdeltakere med spesielle behov. Tilretteleggingstilskuddet gis som tillegg til det ordinære kurstilskudd og kan dekke deler av nødvendige merkostnader som f.eks. ekstra lærer, tolketjeneste, særskilt undervisningsmateriell, transport m.v. I 2014 utbetalte Studieforbundet tilretteleggingstilskudd for første gang.

Seminar om e-læring

VOFO inviterer til seminar om e-læring 2. mars. Deltakerne vil tilegne seg kunnskaper om kjennetegn på gode nettkurs, hvordan nettbaserte og mer tradisjonelle metoder kan kombineres, og hvilket rom som finnes for dette i voksenopplæringsloven. Deltakerne vil kunne hente inspirasjon til å teste ut nettlæring i egen organisasjon. Påmelding direkte til VOFO innen 23. februar. Pris kr 500.

Nye studieplaner i Friluftslivets år

2015 er Friluftslivets år og Studieforbundet merker dette på nye studieplaner med slik tematikk: 1622 Fiske, 1623 Lavine - alle nivåer, 1632 Jerv- og ulvejakt, 1633 Kjuker, 1634 Kart og kompass for turleder, 1640 Hageplanlegging, 1641 Valp/unghund - stående fuglehunder.

Jordbruksforhandlingene 2015

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har også i år laget et studiehefte for årets jordbruksforhandlinger. Innspill til forhandlingene må være NBS i hende innen 1. mars. Studieplanen er godkjent av Studieforbundet for inntil 16 timer som det kan søkes om tilskudd til.

Tid for fylkesårsmøter

Fylkesavdelingene skal innen 15. mars ha avholdt årsmøter i fylkene og fattet nødvendige vedtak og valg. Dato for fylkesårsmøtene kunngjøres fortløpende på Studieforbundets nettside. På nettsiden finnes også en oversikt over Studieforbundets fylkeskontakter og hvem som er valgt inn i fylkesstyrene.

Årsmøtet 2015

Årsmøtet i Studieforbundet natur og miljø er fastsatt til onsdag 20. mai. Innkalling og sakspapirer vil bli utsendt 4 uker før møtet. Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må være innsendt senest 20. mars.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost