N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 8 - 16.12.2014


Siste frist for kursrapporter er 15. januar

Det vil ikke bli utbetalt kurstilskudd basert på kursrapporter som mottas etter 15. januar. Dette gjelder kurs som er avsluttet i 2014. Kursarrangører som har fått godkjent kurs i Studieforbundet, må passe på å overholde denne fristen! Det er dokumenterte kurstimer som er kriteriet for fremtidig tilskudd fra Staten. Derfor er det viktig å få inn kursrapportene i tide. På nettsiden vår kan du se hvilke kurs som fortsatt ikke er rapportert.

Reisestipend 2015

Voksenopplæringsforbundet (VOFO) utlyser reisestipend for studiereiser til utlandet i 2015. Formålet er å bidra til kompetanseheving, motivasjon og idéutvikling i opplæringsarbeidet i studieforbund og medlemsorganisasjoner. Målgruppe er kurslærere, tillitsvalgte og ansatte i studieforbund og medlemsorganisasjoner. Stipendet er individuelt og kan ikke søkes av grupper, organisasjoner o.l. Søkere som har mottatt stipend de siste 5 årene, vil ikke bli vurdert. Søknad må sendes på obligatorisk skjema til Studieforbundet innen 20. januar. Studieforbundet prioriterer søknadene og sender inntil 10 videre til VOFO som foretar endelig tildeling av stipendet: Danmark/Sverige kr 5000, Finland/Baltikum kr 6000, Europa kr 7000 og resten av verden kr 9000.

Tilretteleggingstilskudd

Det er mulig å søke Studieforbundet om ekstra tilskudd til praktisk eller pedagogisk tilrettelegging for kursdeltakere som har spesielle behov for å kunne følge kursopplegget. Tilretteleggingstilskuddet gis som tillegg til det ordinære kurstilskudd og skal dekke deler av nødvendige merkostnader. Tilretteleggingstilskuddet kan f.eks. delfinansiere ekstra lærer, tolketjeneste, særskilt undervisningsmateriell, transport m.v.

Finn riktig studieplan

Med over 800 studieplaner i studieplankatalogen på nettet, har vi sett behov for å systematisere disse på en slik måte at det skal være enkelt å finne frem til riktig kurs. I studieplankatalogen kan du velge organisasjon eller emne for å finne studieplanen. Du kan også søke på studieplannummer eller ord i tittel. I siste oppdatering har vi delt opp katalogen i flere nye hovedemner og bak flere av disse vil du finne ytterligere nye underemner. Husk også på at du kan bruke godkjente studieplaner fra alle medlemsorganisasjonene i Studieforbundet til dine kurs.

Friluftslivets år

Friluftslivets år 2015 er en nasjonal markering av norsk friluftsliv. En rekke av Studieforbundets medlemsorganisasjoner deltar. Året gir en unik mulighet til å vise frem bredden av friluftslivet, og gi hele folket eierskap til naturen. Bruk av friluftslivet gir gode opplevelser, økt livskvalitet, en bedre helse og et rikere liv. I 2015 er nærmiljøet et viktig satsningsområde. Friluftslivet skal være enkelt og tilgjengelig, og årets aktiviteter vil gjenspeile det. Friluftslivets år har tidligere blitt arrangert i 1993 og 2005.

Forslag til valgkomiteen

Valgkomiteen som skal forberede valgene på årsmøtet på Stabekk 20. mai neste år, tar i mot forslag på kandidater fra fylkesavdelinger og medlemsorganisasjoner frem til 1. februar. Valgkomiteen ledes i år av Vidar Nilsen fra Norges Jeger- og Fiskerforbund. Ellers i komiteen sitter Gry Hovland fra N&M Telemark og Geir Ottesen fra Norsk Kennel Klub. Sølvi Egner-Kaupang fra 4H Norge, Eli Åsen fra Norges Birøkterlag, Hans Petter Dalby fra Norges Jeger- og Fiskerforbund og alle varamedlemmene i styret er på valg.

Juleferie på kontoret

Kontoret til Studieforbundet holder som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår og er tilbake på plass mandag 5. januar kl. 0900.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost