N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 24.02.2014


Kurstilskudd

Styret har vedtatt at kurstilskuddet opprettholdes på kr 100 pr time også i 2014. I tillegg vurderes å innføre et forhøyet kurstilskudd for kurs rettet mot opplæring av kursinstruktører/kurslærere. Medlemsorganisasjonene vil bli trukket inn i utvelgelse av hvilke studieplaner dette skal gjelde for.

Pedagogisk utviklingsarbeid 2014

Studieforbundet avsetter kr 100.000 til pedagogisk utviklingsarbeid i 2014 som medlemsorganisasjonenes sentralledd nå kan søke om. Prosjektmidlene skal stimulere til nytenkning, kvalitetsheving og økt kursaktivitet i organisasjonene. Prosjektene skal knyttes opp mot overordnete mål i Voksenopplæringsloven. Prosjektene bør ha størst mulig allmenn interesse og overføringsverdi. Det er en forutsetning at Studieforbundets studiekonsulent trekkes aktivt inn i prosjektarbeidet på en hensiktsmessig måte og at dette synliggjøres i søknaden. Søknadsfrist 1. april.

Årskonferanse

Studieforbundet vil i år invitere representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene til en årskonferanse 29-31. august på Leangkollen hotell i Asker utenfor Oslo. Programmet er under utarbeidelse. Samspill mellom studieforbund og medlemsorganisasjoner er et sentralt tema. Det vil også settes av tid til voksenpedagogiske tema m.v.

Gratis bruk av skolelokaler

Godkjente voksenopplæringskurs med tilskudd fra Studieforbundet skal kunne arrangeres i offentlige skolelokaler uten å bli avkrevd noen form for leie/avgift. Undervisningslokaler der driftsutgiftene dekkes av det offentlige, skal - etter søknad - stilles gratis til disposisjon for studieforbund og medlemsorganisasjoners kurs. Det skal bl.a. ikke betales for ordinært renhold, lys, varme eller tilsyn mandag - fredag i undervisningsåret fram til kl. 21.00. For utlån ut over dette må det gjøres særskilt avtale med lokaleier. Kursarrangøren er økonomisk ansvarlig for skader som måtte oppstå på utstyr og materiell.

Naturvernforbundet 100 år

Norges Naturvernforbund er 100 år i år og Studieforbundet natur og miljø gratulerer! NNV har ca 100 fylkes- og lokallag med over 20.000 medlemmer. Her bør det være rom for økt kursaktivitet i årene som kommer.

Hundeklubber vant 10.000 kroner

Det kan være lønnsomt å bidra til forskning. Spesielt når man er litt heldige i tillegg. Av flere hundre organisasjoner som bidro til Oxford Research sin forskning på studieforbund i fjor, har nå ti blitt trukket ut og vunnet et gavekort på 10.000 kr hver. To av de heldige vinnerne ble Steinkjer hundeklubb og Norsk Retrieverklubb avd. Agder. Du kan lese mer på VOFOs nettside.

Reisestipend fordelt

34 søkere fra 11 studieforbund har fått tildelt Voksenopplæringsforbundets reisestipend for 2014. Felles for dem er at de skal besøke læringssteder i utlandet for å hente inspirasjon og ideer hjem til Norge. Kari Heggelund og Sølvi Egner-Kaupang fra 4H får kr 9.000 for å reise til Sør-Korea og Torbjørn Norland fra Bonde- og Småbrukarlaget kr 7.000 for å reise til Sveits.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost