N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 22.01.2014


53.746 kurstimer rapporteres

Da fristen for å rapportere gjennomførte kurs i 2013 gikk ut 15. januar, hadde vi registrert 2.555 kurs med til sammen 23.275 deltakere og 53.746 kurstimer. Det er det nest beste resultat i Studieforbundets historie som nå rapporteres til Staten og Statistisk Sentralbyrå. De største medlemsorganisasjonene har gått litt tilbake, men vi gleder oss over en liten økning i antall kurstimer hos Birøkterlaget, Sopp- og nyttevekstforbundet, Hageselskapet, Botanisk Forening og Speiderforbundet. Og selvsagt fra vår nye medlemsorganisasjon Jakt- og Fiskesenteret!

En ressurs for medlemsorganisasjonene

Studieforbundene er en ressurs for medlemsorganisasjonene sine, viser en fersk forskningsrapport utarbeidet av Oxford Research på oppdrag fra Vox og Kunnskapsdepartementet. Ett års forskning på studieforbund er avsluttet og konklusjonene er positive: Kurs i frivillige organisasjoner gir høyt lærings- og sosialt utbytte. Målet var å få ny kunnskap om hvordan studieforbundene i Norge fungerer. Rapporten tar blant annet utgangspunkt i en spørreundersøkelse besvart av over 4000 kursdeltakere i perioden april - juni 2013. Rapporten kan lastes ned fra Vox nettside.

Kursbevis fra «MineKurs»

De som bruker programmet «MineKurs» på nettet til å fylle ut rapportskjema for deltakere på kurs, kan nå med et enkelt tastetrykk få lastet ned ferdig utfylte kursbevis til alle deltakerne. Den ferdigutfylte teksten kan overskrives hvis det er behov for det, før kursbevisene skrives ut og signeres.

Kurstilskudd 2014

Studieforbundet natur og miljø får over 5,6 millioner i opplæringstilskudd fra Staten i 2014. Det meste av dette vil bli fordelt som kurstilskudd til lokale kurs. Beløpet er mer enn hva årsmøtet budsjetterte med og når styret 12. februar skal vedta ny tilskuddssats for 2014 er det sannsynlig at vi opprettholder et kurstilskudd på kr 100 pr time selv om årsmøtet i fjor så for seg at kurstilskuddet måtte reduseres.

Jordbruksforhandlingene 2014

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har også i år laget et studiehefte for årets jordbruksforhandlinger. Innspill til forhandlingene må være NBS i hende innen 1. mars. Studieplanen er godkjent av Studieforbundet for inntil 16 timer som det kan søkes om tilskudd til.

Inntil 6.000 kroner skattefritt

Beløpsgrensen for å utbetale skattefri lønn til kurslærere/kursinstruktører er fra og med dette inntektsåret hevet fra 4.000 kroner til 6.000 kroner. Du kan lese mer på Studieforbundets nettside om regler og rutiner for lønnsutbetalinger.

Studielederkurs i Bodø

N&M Nordland inviterer til studielederkurs i Bodø 8-9. mars. Påmelding/betalingsfrist er 2. februar. Invitasjon og program ligger ute på Studieforbundets nettside.

Tid for årsmøter i fylkene

Fylkesavdelingene skal innen 15. mars avholde årsmøter i fylkene og vedta planer og budsjett for kommende år, godkjenne årsmelding, regnskap og velge medlemmer til fylkesstyret. Fylkesårsmøtet består av representanter fra medlemsorganisasjonene som har virksomhet innenfor fylket. Dato for fylkesårsmøtene kunngjøres fortløpende på Studieforbundets nettside.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost