N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 7 - 04.12.2013


Siste frist for kursrapportering er 15. januar

Kursarrangører som har fått tilsagn om kurstilskudd for 2013, må sende inn rapportskjemaet innen 15. januar. Ellers får vi ikke utbetalt tilskudd til kurset, og kurset blir ikke med i rapporteringen av kursaktiviteten for 2013. Det er gjennomførte kurstimer som er kriteriet for fremtidig tilskudd fra Staten. Derfor er det viktig å få inn disse rapportene i tide. På nettsiden vår kan du se hvilke kurs som ennå ikke er rapportert.

Tilskudd til medarbeideropplæring 2014

Studieforbundet har som en av sine oppgaver å fremme opplæring/etterutdanning av lokale/regionale kurslærere/kursinstruktører. Medlemsorganisasjonenes sentralledd kan nå søke om ekstra tilskudd til medarbeiderkurs i egen regi. Medarbeiderkursene skal gjennomføres som tilskuddsberettigete kurs etter en på forhånd godkjent studieplan hvorav minst 1 time skal brukes til presentasjon av Studieforbundet natur og miljø. På budsjettet for 2014 er det foreløpig avsatt kr 115.000 til ordningen. Ekstratilskuddet til medarbeiderkurs kommer i tillegg til det ordinære kurstilskuddet og utbetales samlet når rapport fra gjennomført kurs foreligger. Det er ikke utarbeidet egne søknadsskjema, men søknaden bør være rimelig konkret og detaljert for å komme i betraktning. Studieplanen for kurset/kursene er det grunnleggende dokumentet for å kunne søke om tilskudd, sier studiekonsulent Odd Erik Randen som er rette person hvis du vil vite mer om ordningen. Søknadsfrist for 2014-kurs er 15. januar.

Reisestipend 2014

Kurslærere/studieledere fra studieforbundene kan nå søke om reisestipend til utlandet for 2014. Studiereisen skal ha sammenheng med den voksenopplæringen søkeren er engasjert i. Det legges vekt på mulighet for nettverksbygging knyttet til tematikken bærekraftig utvikling i videste forstand. Stipendet er individuelt og kan ikke søkes av grupper, organisasjoner o.l. Søkere som har mottatt stipend de siste 5 årene, vil ikke bli vurdert. Søknad skal sendes på obligatorisk skjema til Studieforbundet innen 20. januar. Studieforbundet prioriterer søknadene og sender inntil 10 videre til Voksenopplæringsforbundet (VOFO) som foretar endelig tildeling av stipendet: Danmark/Sverige kr 5000, Finland/Baltikum kr 6000, Europa kr 7000 og resten av verden kr 9000.

Medlemsorganisasjonene skal arrangere kurs

I Studieforbundets arbeidsplan for 2014 - vedtatt på årsmøtet – står det at alle medlemsorganisasjoner skal rapportere flere gjennomførte kurs/flere kursdeltakere enn året før. Studieforbundet vil hjelpe til slik at organisasjoner som ikke har rapportert kurs siste år, klarer å få gjennomført minst ett kurs i 2014.

Ta Jegerprøven?

På nettsiden til Studieforbundet finner du ajourført oversikt over planlagte kurs!

Norsk mat og matproduksjon

4H Norge vil til neste år sette fokus på mat og norsk matproduksjon gjennom 4H Matskolen. I den forbindelse vil de også arrangere Det store potetløpet; et potetløp der en potet skal gå landet rundt etter samme konsept som OL-ilden.

200.000 nye sportsfiskere

NJFF satser stort på Sportsfiskets År i 2014 med egen prosjektleder som bl.a. skal legge til rette for kurs og opplæring. Målet er 200.000 nye sportsfiskere!

Årsmøtet 2014

Årsmøtet i Studieforbundet avholdes tirsdag 20. mai i Kulturhuset Stabekk kino. Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må i h.t. vedtektene sendes inn til Studieforbundet innen 20. mars. Valgkomiteen som skal forberede valgene på årsmøtet, tar i mot forslag på kandidater frem til 1. februar. Valgkomiteens leder er Tom Krøning fra Det norske hageselskap. Ellers i komiteen sitter Vidar Nilsen fra Norges Jeger- og Fiskerforbund og Gry Hovland fra N&M Telemark.

Edgar gjenvalgt

Edgar Waag fra N&M Hordaland ble på fylkessamlingen 2.-3. november valgt som fylkesavdelingenes representant til Studieforbundets årsmøte neste år. Kjersti Nygaard fra N&M Østfold ble vara.

Juleferie på kontoret

Kontoret til Studieforbundet holder som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår og er tilbake på plass 2. januar.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost