N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 18.06.2013


Kurs - kurs - kurs

Folk ønsker å lære. Studieforbundene arrangerer kurs for alle som vil delta. Kurs for de som vil utvikle nye sider ved seg selv. Kurs for de som søker jobbmuligheter. Kurs for alle som vil delta aktivt i samfunnet. Gjennom frivillige organisasjoner i alle landets kommuner skaper vi muligheter for mestring og læring hele livet. Studieforbundene bringer folk sammen. Vi vil at alle - uansett livssituasjon - finner et kurs som vekker lysten til å lære.
Lokallag/foreninger tar initiativ til kurs de ønsker å arrangere, søker Studieforbundet om tilskudd og kunngjør kurset lokalt. Påmelding til kurs skjer direkte til den lokale arrangør:
Jegerprøvekurs
Andre jakt-/fiskekurs
Hundekurs
Alle andre kurs

Flere går på kurs

Statistisk Sentralbyrå (SSB) har utarbeidet statistikk over studieforbundenes kursvirksomhet i 2012. Den viser at det var 7.000 flere kursdeltakere i 2012 enn året før. Studieforbundet natur og miljø er et av studieforbundene med størst økning hva gjelder kurstimer (10,7%). Les mer på VOFOs nettside.

100 år i år

Norsk Bonde- og Småbrukarlag er 100 år i år og har invitert til jubileumsfeiring og landsmøte på Lillehammer 23-25. august. Studieforbundet gratulerer!

Ny styreleder i Studieforbundet

På årsmøtet 14. mai ble generalsekretær Sølvi Egner-Kaupang i 4H Norge valgt til ny styreleder i Studieforbundet. Jakt- og Fiskesenteret på Flå ble godkjent som ny medlemsorganisasjon og årsmøtet vedtok både ny 3-års plan og arbeidsplan for 2014. Protokollen fra årsmøtet er lagt ut på Studieforbundets nettside.

Høstens fylkessamling

Representanter for fylkesavdelingene som planlegger å delta på Studieforbundets fylkessamling til høsten, kan merke seg at denne er planlagt til helgen 2-3. november på Gardermoen. Nærmere om program og påmelding kommer når tiden nærmer seg.

Feriestengt kontor i juli

Studieforbundet vil holde kontoret stengt i juli pga ferieavvikling. Post og epost vil ikke bli åpnet og lest. Kursstatistikk og opplysninger om nye kurs vil ikke bli oppdatert. Kontoret er igjen bemannet fra torsdag 1. august. God sommer!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost