N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 24.04.2013


Bruk en godkjent studieplan

Studieforbundet har over 800 godkjente studieplaner som organisasjonene kan benytte til sin kursvirksomhet. I studieplankatalogen på nettsiden vår er disse inndelt i ulike emner eller medlemsorganisasjoner. Det kan også søkes på stikkord for å finne "riktig kurs". For å få tilskudd til kurset, må det alltid benyttes en godkjent studieplan. Studieforbundet hjelper til med å utarbeide/godkjenne nye studieplaner i nye emner, f.eks.
1374 Birøkt – videregående 36t (Norges Birøkterlag)
1346 Fluebinding med insektslære – grunnkurs 12t (Sandefjord JFF)
1377 Formering av planter 12t (Indre Salten hagelag)
1331 Opplæringsjakt rådyr 21t (Kristiansand JFF)
1335 Organisasjon – kvinnefokus 16t (Nordland Bonde- og Småbrukarlag)
1341 Poding og beskjæring 19t (Økologisk hagelag)
1345 Retrieverjakt – intro 24t (Norsk Retrieverklubb Oslo og Omegn)
1333 Slakt av husdyr 16t (Oppland Bonde- og Småbrukarlag)
1330 Sporkurs innlæring – nybegynner 15t (Toten og Omegn Hundeklubb)

Pedagogisk utviklingsarbeid 2013

Styret har fordelt prosjektmidler til pedagogisk utviklingsarbeid i år. 4H Norge får kr 40.000 til et pilot-prosjekt i Aust-Agder om Utvikling av "instruktørbank». Det norske hageselskap får kr 40.000 til et prosjekt som dreier seg om utvikling av kurs med innvandrere.

Årsmøtet 2013

Studieforbundets årsmøte avholdes tirsdag 14. mai kl 10.00 i Kulturhuset Stabekk kino. Innkalling og sakspapirer er sendt medlemsorganisasjonene. Styret foreslår bl.a. å endre vedtektene slik at andre enn frivillige organisasjoner kan opptas som medlemmer og at NJFFs Jakt- og Fiskesenter – som formelt er organisert som et aksjeselskap – blir godkjent som medlem med begrenset tilskuddsrett. Hvem som skal representere organisasjonene på årsmøtet, må meddeles Studieforbundet innen 8. mai. Edgar Waag fra N&M Hordaland representerer fylkesavdelingene på møtet.

Forslag til ny styreleder

Etter at Tore Larsson har sluttet i Norges Jeger- og Fiskerforbund har han gitt valgkomiteen beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg. Valgkomiteen foreslår at årsmøtet velger 4Hs generalsekretær Sølvi Egner-Kaupang til ny styreleder. Hun har sittet i styret i Studieforbundet i ett år.

Fylkesavdelingene vil ha to årlige konferanser

Årets Landskonferanse ble avviklet på Gardermoen 19-21. april med 15 representanter fra fylkesavdelingene som møtte styret og administrasjonen i Studieforbundet. Styret redegjorde for hvilke saker som skal behandles på årsmøtet og styrets innstilling til vedtak. Forsamlingen var ganske klar på at de mislikte forslaget om å kutte ut Landskonferansen i 2014 for å spare penger! «Landskonferansen er av stor verdi for oppbygging av organisasjonen, kunnskapsutveksling og nettverksbygging» heter det i en uttalelse fra konferansen. Fylkesavdelingene ønsker at årsmøtet vedtar å opprettholde årlige Landskonferanser og fylkessamlinger som tidligere!

Årsmøter i fylkesavdelingene

Det kan se ut som om deltakelsen på fylkesårsmøtene i år har vært bedre enn tidligere utfra mottatte rapporter. Østfold, Buskerud, Møre og Romsdal og Nordland rapporterer om 8-10 deltakere. Men flest var det på fylkesårsmøtet i Troms som samlet 14 personer. I Rogaland er Trond Frostad valgt til ny leder. Ajourført informasjon om fylkesavdelingene legges fortløpende ut på nettsiden vår.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost