N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 6 - 09.10.2012


Flere kurs og kurstimer!

Årets kursaktivitet i Studieforbundet vil passere rekorden fra 2010 på 2.568 kurs og 51.703 kurstimer! Det ekstra «stimuleringstilskuddet» på kr 10 pr time styret vedtok å ta fra forbundets egenkapital, synes å ha hatt ønsket effekt! Økningen er langt større enn styret hadde forventet. Av hensyn til fremtidig drift ønsker ikke styret at egenkapitalen reduseres ukontrollert. Styret har derfor nå vedtatt å fjerne «stimuleringstilskuddet». Timetilskuddet på kr 100 opprettholdes. Og nye rapporter om gjennomførte kurs tas med glede i mot av kontorsekretær Astrid Frøyen på kontoret på Stabekk.

189 millioner til studieforbundene

Forslaget til statsbudsjett for 2013 innebærer lite nytt for studieforbundene. Regjeringen foreslår at det bevilges 189 millioner i "tilskott til studieforbund", en økning på 4,1 millioner eller 2,2 % fra 2012. Dette er mindre enn generell prisjustering i budsjettet, og i realiteten en liten nedgang.

Viktig møte for medlemsorganisasjonene

Styret har invitert medlemsorganisasjonene til et møte 23. oktober for å drøfte pedagogisk utviklingsarbeid i Studieforbundet, stipendordningen for kurslærere/instruktører og VOFOs kommunikasjonskampanje "1 million på rett kurs". Påmeldingsfrist 19. oktober.

Fylkessamlingen 3-4. november

Styrets nestleder Eli Åsen tar imot fylkeskontakter/representanter fra styrene i fylkesavdelingene for å utveksle erfaringer og drøfte aktuelle saker på fylkessamlingen 3-4.november. I år vil bl.a. studiekonsulent Odd Erik Randen reise spørsmålet «Hva er en god studieplan». Samlingen er lagt til Scandic hotell på Gardermoen. Påmeldingsfrist 15. oktober.

Vi i VOFO

En prioritert oppgave for fylkesavdelingene i Studieforbundet natur og miljø er å støtte opp om arbeidet i VOFO. VOFO arbeider bl.a. for best mulig rammebetingelser for studieforbundenes virke. Et aktivt VOFO er helt avhengig av aktiv deltakelse fra studieforbundene. En fersk oversikt over styresammensetningen i VOFOs regionale ledd viser at N&M er med i 8 fylker. I Hedmark sitter Gunhild Grønvold fra NSF som styreleder! I de fylkene vi ikke er representert i VOFO-styrene, er det en utfordring for fylkesavdelingene våre å finne gode kandidater til neste valgrunde. Og kanskje kan nåværende varamedlemmer stille til valg som styremedlem neste gang?

Stipendtildeling

Studieforbundet ønsker å bidra til bedre og flere kurslærere/instruktører. Styret har fordelt kr 62.600 til 27 lokale lærere/instruktører som har som intensjon å virke som lærer/instruktør på fremtidige kurs i Studieforbundet. Det var mottatt 51 søknader om stipend innen fristen 1. september.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost