N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 05.03.2012


100 kroner ble til 110 kroner

Styret vedtok på siste styremøte et «stimuleringstilskudd» på kr 10 pr kurstime i 2012 slik at samlet timetilskudd i år har kommet opp i hele 110 kroner! Styret håper dette vil stimulere ennå flere lokallag til å arrangere kurs og rapportere disse til Studieforbundet.

Rapportskjema på nett

Som et alternativ til rapportskjema på papir, har Studieforbundet nå tilbud om å fylle ut rapportskjemaet på nettet for de som måtte foretrekke det. Når du får epost med beskjed om at søknaden din om tilskudd til kurset er godkjent, kan du velge linken Rapportskjema på nett. Brukernavnet ditt er epost-adressen du har brukt; men du velger selv hvilket passord du vil bruke. Senere kan du gå inn i systemet fra linken på Studieforbundets nettside Innlogging MineKurs (for eksisterende brukere). Du oppretter nye deltakere med navn, adresse, fødselsår og kjønn, og nye samlinger med dato og klokkeslett, og "haker av" deltakelsen på samlingen. Programmet fyller selv ut tabellen med aldersfordeling for deltakere som har deltatt på minst 75% av kurstiden. Du kan gi andre medinstruktører o.l. brukertilgang til skjemaet. Du kan også legge inn opplysninger om økonomi, endre navn på lærere, startdato m.v. Rapportskjemaet må til slutt skrives ut og signeres for hånd før det sendes til Studieforbundet.

Pedagogisk utviklingsarbeid

Studieforbundet har avsatt kr 160.000 til pedagogisk utviklingsarbeid som medlemsorganisasjonenes sentralledd nå kan søke om. Søknadsfristen er 15. mars. Prosjektmidlene skal stimulere til nytenkning, kvalitetsheving og økt kursaktivitet i organisasjonene. Prosjektene bør ha størst mulig allmenn interesse og overføringsverdi. Saksbehandler er studiekonsulent Odd Erik Randen som kan rådspørres etter behov. Studieforbundet legger opp til at fordelingen av prosjektmidlene skal avgjøres på styremøtet 27. mars.

Medlemsmøte om motivasjon

Medlemsorganisasjonene inviteres til medlemsmøte tirsdag 27. mars kl 10-13 i lokalene til Norsk Kennel Klub, Nils Hansensvei 20, Bryn, Oslo. Studieforbundets første generalsekretær Tore Skedsmo vil innlede om «Motivasjonsarbeid i praksis», hva er motivasjon, hvordan blir vi motiverte og hvordan motiverer vi våre medarbeidere, er det spesielle problemer knyttet til motivasjon og frivillighet? I den grad det blir tid til det, vil vi også redegjøre for andre aktuelle saker i Studieforbundet. Styret vil være tilstede på møtet. Påmelding innen 22. mars.

Landskonferanse ved Bjørneparken, Flå

Årets landskonferanse for representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene arrangeres helgen 20-22. april på NJFFs nye Jakt- og Fiskesenter i Flå i Hallingdal. Vi vil få anledning til å bli godt kjent med senteret. Programmet for konferansen legges ut på nettsiden vår så snart det er klart. Deltakerne på konferansen betaler kr 1.000 til Studieforbundet (konto 9235.11.78789) for kost og losji. Studieforbundet kan i tillegg dekke inntil kr 1.000 i reiseutlegg for de som måtte ha behov for det. Påmeldingsfrist 23. mars.

Ny fylkesleder i Hordaland

Edgar Waag fra Norsk Kennel Klub er valgt som ny fylkesleder i Hordaland. Han overtar etter Odd Furuseth fra NJFF. I disse dager avholder fylkesavdelingene årsmøter og det er varslet skifte i flere fylker.

Saker til årsmøtet 10. mai

Årsmøtet i Studieforbundet avholdes torsdag 10. mai på Stabekk. Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må i h.t. vedtektene sendes inn til Studieforbundet innen 20. mars.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost