N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 7 - 02.11.2011


Synliggjør Studieforbundet natur og miljø

På årsmøtet i Studieforbundet ble det uttrykt behov for å synliggjøre Studieforbundet bedre, - også internt og overfor egne medlemmer. Studieforbundet har nå produsert en presentasjonsbrosjyre Det grønne studieforbundet. Brosjyren bør kunne brukes av alle som ønsker å spre kunnskap om hva Studieforbundet natur og miljø er, - på kurs, møter og samlinger. Presentasjonsbrosjyren kan fritt bestilles fra Studieforbundet så langt opplaget rekker. Brosjyren er også tilgjengelig på vår nettside under støttemateriell.

Tilskudd til pedagogisk utviklingsarbeid

Medlemsorganisasjonene har frist til 10. november hvis de vil søke om tilskudd til pedagogisk utviklingsarbeid. Prosjektmidlene skal stimulere til nytenkning og kvalitetsheving av kurs- og studiearbeid i organisasjonene. Fullstendig utlysningstekst ligger ute på nettsiden til Studieforbundet.

Stipend til lokale kurslærere og -instruktører

Studieforbundet ønsker å bidra til flere og bedre lærere og instruktører til lokal kursvirksomhet. Lærere/instruktører som vil ta kurs/etterutdanning, eller som ønsker å lære mer om nye fagområder, kan søke om inntil 5.000 kroner i stipend fra Studieforbundet. Det er to søknadsfrister i året: 1. februar og 1. september. Regler og søknadsskjema for ordningen ligger ute på nettsiden vår. Studieforbundet har penger igjen til ordningen for 2011 og disse vil bli fordelt på styremøtet 29. november. Her er søknadsfristen 15. november.

Bruk av nettbasert undervisning i studieforbund

På medlemsmøtet 25. oktober var nettbasert undervisning i studieforbund tema. Der kom det fram at tilskuddsberettigede kurstimer gjennom elektronisk kommunikasjon må sees i forhold til at undervisningen er tilrettelagt for en gruppe deltakere (til forskjell fra nettskolenes individuelle undervisning), at samlinger gjennom elektronisk kommunikasjon er et supplement til fysiske samlinger (som må utgjøre hoveddelen av kurset), at studieplanen for kurset beskriver i hvilken grad elektronisk kommunikasjon benyttes som undervisningsform og at dialog og kommunikasjon skjer når deltakere og lærer er logget inn på samme tid og kan respondere umiddelbart.

Dette innebærer at tilskuddsberettigede kurstimer ikke omfatter tid for individuell levering av besvarelser/oppgaver, tid for individuell avspilling av streamet forelesning/instruksjon eller tid for individuell veiledning/kurs med bare en deltaker!

Fylkessamlingen 19-20. november

Helgen 19-20. november møtes deltakere fra 12 fylkesavdelinger for å drøfte saker av felles interesse: Fylkesavdelingenes oppgaver, samarbeid med hvem og hvorfor, økonomi, valg av representant til årsmøtet og nytt på nytt. Studiekonsulent Odd Erik Randen som holder i trådene, mener det aldri tidligere har vært så god deltakelse på disse årvisse høstsamlingene med fylkesavdelingene.

Jegerprøven som valgfag i ungdomsskolen

Kunnskapsdepartementet ønsker å gjeninnføre valgfag i ungdomsskolen fra høsten 2012. I den forbindelse utarbeides i første omgang planer for åtte valgfag. Basert på erfaringer fra den første runden skal det lages planer for fire til seks nye valgfag som skal kunne tas i bruk fra høsten 2013. Tidligere var Jegerprøven en populær ordning som valgfag i ungdomsskolen. Norges Jeger- og Fiskerforbund ønsker å få Jegerprøven inn blant de nye valgfagene og Studieforbundet støtter NJFFs arbeid med dette.

Landskonferansen og årsmøtet neste år

Styret har vedtatt at Landskonferansen neste år legges til NJFFs nye kurs- og opplæringssenter på Flå i Hallingdal 20-22. april og at Studieforbundets årsmøte avholdes 10. mai på Stabekk som sist.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost