N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 01.09.2011


Kjenner du en læringshelt?

Kjenner du en Læringshelt? En person som i voksen alder har endret sin livssituasjon ved å ta utdanning og opplæring? Og som kanskje også har inspirert og motivert andre til å gjøre det samme? Prisen Årets Læringshelt skal bidra til å gjøre feltet voksnes læring kjent og fokusere på alles mulighet til å endre sitt liv gjennom egen læring. Prisen deles ut under Læringsdagene for voksne, torsdag 27. oktober. Statuttene for prisen finner du på VOFOs hjemmeside. Du kan nominere din kandidat i dag. Siste frist er 15. september.

Medlemsmøte om nettlæring

Styret vil invitere organisasjonene til medlemsmøte tirsdag 25. oktober kl 10-13 for å dele tanker rundt emnet «nettbasert undervisning». NJFF og DNT har store planer, andre organisasjoner lurer kanskje på om det er mulig for dem å forsøke seg på dette området? Vi ønsker å få innspill fra medlemsorganisasjonene på problemstillinger, forslag på tema rundt nettlæring, etc. slik at vi kan forberede et møte som alle kan ha utbytte av. Ta kontakt med studiekonsulent Odd Erik Randen.

Fylkessamling 19-20. november

Styret inviterer fylkesavdelingene til Fylkessamling helgen 19-20. november for å utveksle erfaringer og drøfte aktuelle saker. Hensiktsmessig organisering av fylkesavdelingene kan være et av flere aktuelle tema. Det er bestilt plass på det nye hotellet på Gardermoen Park Inn Oslo Airport fra lunsj lørdag til lunsj søndag. Fylkesavdelingene må innen 15. oktober melde på deltakere til høstens fylkessamling. Fylkesavdelingen betaler kr 500,- pr deltaker, resten dekkes av Studieforbundet. Det er mulighet for reisetilskudd for de fylkesavdelingene som trenger det. Kanskje vil hele eller deler av styret i fylkesavdelingen delta i år?

Evaluering av kurs

Studieforbundet har et evalueringsskjema som kan benyttes av kursarrangører som ønsker en rask tilbakemelding fra kursdeltakerne: Kan noe gjøres bedre neste gang? Du finner skjemaet under Støttemateriell på Studieforbundets hjemmeside.

Egne kursbevis for NJFF og 4H

Alle som gjennomfører kurs i regi av Studieforbundet, skal ha kursbevis eller annen skriftlig dokumentasjon. Dette er ett av kravene for å motta offentlig tilskudd til kurset. Dokumentasjonen skal minst inneholde studieforbundets navn, kursdeltakerens navn, innhold og omfang av kurset og læringsmålene i kursets studieplan. Etter avtale med Norges Jeger- og Fiskerforbund og 4H Norge produseres kursbevisene til kurs arrangert av disse organisasjonene med egen layout og logo. Kursarrangørene kan selv skrive ut så godt som ferdig utfylte kursbevis fra hjemmesiden vår (Velg Støttemateriell og Lag kursbevis).

Utdanning av jegerprøveinstruktører

Opplegget for utdanning av jegerprøveinstruktører er modernisert og framstår som helt nytt fra i år. Det er stadig behov for å utdanne nye instruktører. Årlig blir det gjennom Studieforbundet natur og miljø gjennomført mer enn 500 kurs for 7.500 kandidater som ønsker å ta Jegerprøven. Det blir også gjennomført jegerprøvekurs i Bygdefolkets Studieforbund, AOF og Folkeuniversitetet.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost