N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 7 - 02.11.2010


Reisestipend 2011

Med forbehold om Stortingets godkjenning utlyses reisestipend til utlandet i 2011 for studieledere og lærere fra studieforbundene. Studiereisen skal ha sammenheng med den voksenopplæringen søkeren er engasjert i. Det legges vekt på mulighet for nettverksbygging knyttet til tematikken bærekraftig utvikling i videste forstand. Stipendet er individuelt og kan ikke søkes av grupper, organisasjoner o.l. Søkere som har mottatt stipend de siste 5 årene, vil ikke bli vurdert. Søknad skal sendes på obligatorisk skjema til Studieforbundet innen 22.november. Studieforbundet prioriterer søknadene og sender dem videre til VOFO som foretar endelig tildeling av stipendet: Danmark/Sverige kr 5000, Finland/Baltikum kr 6000, Europa kr 7000 og resten av verden kr 9000.

Fylkessamlingen

Det er påmeldt representanter fra 10 fylkesavdelinger til Fylkessamlingen 13-14.november på Gardermoen. På konferansen vil representanter fra Bygdefolkets Studieforbund og studieforbundet Populus delta og ideen om å gå sammen med disse til et nytt, felles studieforbund vil bli debattert. Status for fylkesavdelingene og deres oppgaver og roller i Studieforbundet vil også bli drøftet. Vi vil også forsøke å finne svar på hvordan vi kan delta på "Læringsdagene" i fremtiden.

Statsbudsjettet

Regjeringen sier i forslag til statsbudsjett for 2011:"Moglegheita til å lære gjennom heile livet er viktig for at menneske skal ha kontroll over sitt eige liv og meistre kvardagen sin. Utdanning stimulerer til demokratisk deltaking, kulturell utvikling og til sjølvkjensle og identitet hos den einskilde. Livslang læring finn stad på mange arenaer. Regjeringa ønskjer å vidareutvikle dei uformelle arenaene for læring". Regjeringen foreslår at Stortinget bevilger 185 mill kroner til studieforbundene neste år. Det er en økning på 5,5 millioner i forhold til fjorårets budsjett. Midlene fordeles mellom de godkjente studieforbundene i Norge ut fra rapportert kursaktivitet de siste 2 årene. I 2010 mottar Studieforbundet natur og miljø ca 6 mill kroner og vi håper på minst like mye i 2011 for å kunne opprettholde eller aller helst kunne øke timetilskuddet til lokale kurs.

Kursannonsering med Studieforbundets navn

For å motta statstilskudd til et kurs, må kurset være offentlig kunngjort og åpent for alle. Dette er ikke til hinder for at kurs primært retter seg mot bestemte målgrupper. Dersom kurs kunngjøres andre steder enn på Studieforbundets hjemmeside, skal det fremkomme av kunngjøringen hvilket studieforbund kursarrangøren tilhører.

90 søkere til 65%-stilling

Det meldte seg over 90 interesserte søkere til å overta kontorsekretærstillingen i Studieforbundet som blir ledig fra nyttår når Anne Lønneid slutter. Arbeidet med å finne hennes etterfølger er i full gang.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost