N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 6 - 01.10.2010


Jakt- og fiskeakademiet

I disse jakttider minner Studieforbundet alle jegere om NJFFs nysatsing: Jakt- og fiskeakademiet. Dette er en helhetlig opplæringssatsing fra NJFF sentralt, der kursplaner og opplæring er kvalitetssikret gjennom jaktfaglig og pedagogisk kompetanse. Minner i denne sammenheng spesielt om lavterskelkursene i Opplæringsjakt på alle de mest vanlige bestander i den norske fauna. Gå inn på Studieforbundets studieplansider og se etter det blå kvalitetsmerket fra NJFF.

Snart slutt på gratis utsending av kursbevis

Alle som gjennomfører kurs i regi av Studieforbundet, skal ha kursbevis eller annen skriftlig dokumentasjon. Dette er ett av kravene for å motta offentlig tilskudd til studiearbeidet. Styret ønsker å avvikle ordningen med gratis utsending av kursbevis i papirformat. Fra nyttår vil kursarrangører som fortsatt bestiller kursbevis, bli fakturert for porto og ekspedisjonsgebyr. Kursarrangøren kan imidlertid allerede nå hente ut ferdig utfylte kursbevis fra nettsiden til Studieforbundet (Velg Støttemateriell/Lag kursbevis). Kursarrangøren trenger bare å fylle inn kursets godkjenningsnummer (årstall + 5 siffer) og navn på kursdeltakerne. Alt det andre som skal fylles ut på kursbeviset, legger seg inn automatisk.

Vil ha flere og bedre kurslærere og instruktører

Studieforbundet ønsker å bidra til flere og bedre lærere og instruktører til vår kursvirksomhet. Lærere/instruktører som vil ta kurs/etterutdanning, eller som ønsker å lære mer om nye fagområder, kan søke om inntil 5.000 kroner i stipend fra Studieforbundet. Søkeren må være medlem i en av medlemsorganisasjonene og ha som intensjon å virke som lærer/instruktør på kurs i Studieforbundet. Det er ønskelig at en gjennom studiereise/kurs kan knytte nye kontakter og bygge nettverk. Vi håper at dette skal kunne føre til nye ideer og erfaringer som kommer kursvirksomheten til gode. Søknadene vil bli behandlet fortløpende så lenge vi har midler til disposisjon.

Et nytt, stort studieforbund?

Skal Studieforbundet natur og miljø gå sammen med Bygdefolkets Studieforbund og Populus – Studieforbundet folkeopplysning og danne et nytt, stort studieforbund? Dette er tema på medlemsmøtet 19. oktober med representanter fra organisasjonene. Styret har vedtatt å delta i samtaler med de andre studieforbundene for å se hva dette kan føre til. Styret og administrasjonen trenger nå signaler fra medlemsorganisasjonene i forsøket på å konkretisere en plattform for et nytt studieforbund, som medlemsorganisasjonene etter hvert kan ta stilling til. Påmelding til medlemsmøtet innen 15. oktober. Velkommen!

Fylkessamling

Studieforbundets fylkesavdelinger inviteres til Fylkessamling på Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen 13-14. november for å utveksle erfaringer og drøfte aktuelle saker. Det organiserte opplegget starter med lunsj lørdag kl 13.00 og avsluttes med lunsj søndag kl 13.00. Fylkesavdelingene betaler kr 500 pr deltaker for kost og losji, resten dekkes av Studieforbundet sentralt. Studieforbundet dekker også inntil kr 1.000 i reiseutgifter pr fylkesavdeling. Påmeldingsfrist 20. oktober. Velkommen!

Ledig stilling på kontoret

Anne K. Lønneid som ble ansatt som kontorsekretær våren 2007, har sagt opp stillingen fra nyttår for å bli "gardkjerring" på Toten på heltid. Se annonse på finn.no.

Leselyst og leseglede gir læring for alle

Læringsdagene for voksne er en nasjonal kampanje for voksnes læring. Målet er å bidra til å vise fram det mangfoldige læringstilbudet som finnes for voksne, markedsføre læring som inkluderings- og utviklingsmulighet, og få flere voksne til å ta i bruk meningsfylte og gode læringsarenaer. Læringsdagene arrangeres i år i tiden 25.-31. oktober.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost