N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 17.06.2010


Krav til kursbevis

Alle som gjennomfører et kurs i regi av Studieforbundet, skal ha kursbevis eller annen skriftlig dokumentasjon. Dette er ett av kravene for å motta offentlig tilskudd til studiearbeidet. Dokumentasjonen skal minst inneholde studieforbundets navn, kursdeltakerens navn, innhold og omfang av kurset og læringsmålene i kursets studieplan.

Det kan medføre mye skrivearbeid for kursarrangøren hvis kursbevisene skal fylles ut for hånd. Derfor har Studieforbundet laget et program som produserer ferdig utfylte kursbevis. Kursarrangøren trenger bare å fylle inn kursets godkjenningsnummer (årstall + 5 siffer) og navn på kursdeltakerne. Alt det andre legger seg inn automatisk, - men kan overskrives hvis det er behov for det. Velg "Støttemateriell" og "Lag kursbevis" fra Studieforbundets hjemmeside.

Spørreundersøkelse om studieplanen

Den nye Voksenopplæringsloven har satt fokus på studieplanen. Studieforbundet har spurt 100 av sine brukere om hva studieplanen betyr for dem. Mange beskrev gode fagkunnskaper som kursinstruktørens viktigste egenskap og at studieplanen oppfattes i første rekke som viktig dokumentasjon inn mot myndighetene. Ut fra undersøkelsen virker det som om flere burde bruke Studieforbundets veiledning i hvordan lage en studieplan, og at ikke alle var klar over at de også kan bruke studieplaner fra andre medlemsorganisasjoner. De fleste som besvarte henvendelsen, titulerte seg som studieledere.

Fylkesavdelingene skal evalueres

Styret skal evaluere og tydeliggjøre fylkesavdelingenes roller og arbeidsoppgaver i organisasjonen. Dette ble vedtatt på Studieforbundets årsmøte 7. juni i Litteraturhuset i Oslo. Møtet samlet ca 25 personer fra bl.a. 8 av de største medlemsorganisasjonene. Bygdefolkets Studieforbund, studieforbundet Populus og Voksenopplæringsforbundet deltok som gjester. Årsmøtet vedtok bl.a. ny strategiplan, arbeidsplan for 2011 og valg av nye styremedlemmer. En foreløpig protokoll fra årsmøtet er lagt ut på Studieforbundets hjemmeside.

Historier om voksnes læring

Voksenopplæringsforbundet (VOFO) forsøker å dokumentere studieforbundenes verdiskaping i samfunnet best mulig. Det gjør VOFO bl.a. ved å publisere læringshistorier, der enkeltpersoner forteller hva læring i studieforbundene har betydd for dem. VOFO ber derfor om innspill fra studieforbund og medlemsorganisasjoner om personer å intervjue og historier å fortelle. Har du noe å bidra med, ta kontakt med Astrid Thoner i VOFO tlf 22410000. VOFO har laget en film på 2 minutter om noen læringshistorier.

Sommerferie i Studieforbundet

Studieforbundet vil holde kontoret stengt i juli p.g.a. ferieavvikling. Det er derfor viktig å få sendt inn nye studieplaner og søknader for kurs som skal avvikles i sommer så fort som mulig! Kontoret er igjen bemannet fra mandag 2. august. Tilskudd til gjennomførte kurs utbetales 30. juni; neste utbetaling vil ikke finne sted før 30. august. God sommer!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost