N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 04.03.2010


Timetilskuddet øker til 75 kroner

Studieforbundet får drøyt 6 mill. kroner i statstilskudd for inneværende år. Det er over 1,6 mill. mer enn vi fikk i 2009. Styret har derfor funnet å kunne sette opp timetilskuddet for 2010 til 75 kroner. Ny Voksenopplæringslov og nye forskrifter får ta skylden for at dette ikke har vært klart før nå.

Nye tilskuddsregler

De nye forskriftene til Voksenopplæringsloven setter krav til at kurs må ha minst 8 timer med organisert opplæring for å få statstilskudd. Det er ikke satt noen begrensning i valg av emner (tidligere var idrett og dans ikke tilskuddsberettiget). Studieplanen som benyttes skal være godkjent av Studieforbundet før kursstart. Det er i forskriften ikke satt noen øvre eller nedre grense for antall kursdeltakere. Når kurs kunngjøres, skal det fremkomme tydelig hvilket studieforbund kursarrangøren tilhører. Studieplanens læringsmål skal påføres kursbevis som utdeles til deltakerne.

Styret har vedtatt at det i studieplanene skal fastsettes krav til antall kursdeltakere for at kursarrangøren skal utbetales tilskudd til kurset. Reviderte tilskuddsregler i tråd med de nye bestemmelsene er lagt ut på Studieforbundets hjemmeside.

Medlemsmøte om "Studieplanen"

Representanter fra medlemsorganisasjonene - og andre interesserte - inviteres til medlemsmøte torsdag 22. april kl 10 hos Norges speiderforbund i St.Olavs gt. 25. På møtet vil studiekonsulent Odd Erik Randen sette søkelyset på "Studieplanen som omdreiningspunkt - om viktigheten av gode studieplaner":

Påmelding til Studieforbundet innen 20. april.

Hold av 28-30. mai til Landskonferansen

Årets landskonferanse for representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene er lagt til helgen 28-30. mai på Hotel Norge i Kristiansand. Invitasjon med program, priser og påmeldingsinformasjon blir sendt ut direkte så snart alt er klart.

Heder til to lokale hagelag

Tranøy hagelag og Horten og omegn hagelag delte premien på 5.000 kroner for beste medieomtale av kursvirksomhet i 2009 godkjent av Studieforbundet. Selv om vi i denne omgang ikke utlyser en ny konkurranse, vil vi oppfordre alle lokale kursarrangører å holde god kontakt med lokalavisene og bidra til å synliggjøre egen organisasjons virke og Studieforbundet!

Norges Vel sier "farvel"

Det kgl. selskap for Norges Vel som ble medlem av Studieforbundet i 1978, har nå sagt opp sitt medlemskap. De siste 20 årene har ikke organisasjonen registrert kurs gjennom Studieforbundet. Vi takker for følget så langt!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost