N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 04.09.2009


Nedsatt timetilskudd resten av året

Studieforbundet får inn stadig flere søknader om tilskudd til nye kurs. Vi har alvorlige problemer med å holde oss innenfor vedtatte budsjettrammer for tilskudd til lokalt studiearbeid og står i fare for å bruke opp store deler av vår oppsparte egenkapital. Styret har derfor besluttet at for resten av året reduseres timetilskuddet til kr 60 og maksimalt tilskudd pr kurs til kr 2.000. Og så får vi håpe på større statlige bevilgninger til studieforbundene i årene som kommer for å imøtekomme behovet bedre.

Medlemsmøte om nye forskrifter

Departementet arbeider med forslag til forskrifter til den nye Voksenopplæringsloven som skal tre i kraft fra 1. januar 2010. Forskriftene vil i nærmeste fremtid bli sendt på høring til studieforbundene. I den forbindelse inviteres representanter fra medlemsorganisasjonene til et medlemsmøte onsdag 7. oktober kl 10 – 13. Hva vil kreves i framtiden for å få tilskudd til kurs? Nye krav til antall deltakere og timer? Hva med studieplanen? Kan vi få tilskudd til e-læring? Hvilke krav skal settes til kursbevis og når kan vi disponere gratis kurslokaler? Nå har vi anledning til å uttale oss! Møtested: Norsk Kennel Klub, Nils Hansens vei 20 ved Bryn jernbanestasjon. Påmelding til Studieforbundet innen mandag 5. oktober av hensyn til servering.

Høstens fylkessamling

Studieforbundets fylkesavdelinger inviteres til Fylkessamling på Kringler gård ved Gardermoen 7.-8. november for å utveksle erfaringer og drøfte aktuelle saker. Det organiserte opplegget starter med lunsj lørdag kl 13.00 og avsluttes med lunsj søndag kl 13.00. Fylkesavdelingene betaler kr 500 pr deltaker for overnatting og bespisning, resten dekkes av Studieforbundet. Studieforbundet dekker inntil kr 1.000 i reiseutgifter pr fylkesavdeling. Påmelding til Studieforbundet innen 1. oktober.

Bruk lokalavisa – vinn 5.000

Studieforbundet ønsker å stimulere lokallag og foreninger til å synliggjøre studiearbeid godkjent av Studieforbundet natur og miljø. Ta kontakt med lokalavisa og fortell om lokale kurstilbud og studiearbeid! Vi gjentar suksessen fra i fjor: Send inn til Studieforbundet avisutklipp eller linker til medieomtale og bli med i en uhøytidelig konkurranse hvor styret vil plukke ut en vinner som får 5000 kroner i premie for beste mediedekning. Siste frist for å være med i konkurransen er 31. desember!

Tid for læring

Læringsdagene for voksne 2009 har fått navnet ”Tid for læring” og går av stabelen fra 19.-25. oktober. Målet med Læringsdagene er å vise fram det mangfoldige tilbudet som finnes, og å motivere voksne til å delta på kurs. Hovedkonferansen vil være på Felix konferansesenter i Oslo fredag 23. oktober, og hit ventes mange spennende innledere. Følg med for oppdateringer om konferansen og andre spennende arrangementer på http://www.laringsdagene.no/.

Protokoll fra årsmøte og styremøter

Det er slutt på den tiden da protokoller fra årsmøter og styremøter måtte sendes ut til medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger for at de skulle ha mulighet til å følge med. Nå legges dette ut lett tilgjengelig på internett slik at de som ønsker kan lese protokollen fra årsmøtet eller styremøte-referatene.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost