N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 23.04.2009


Studieaktiviteten bare øker og øker…

Fra kontoret til Studieforbundet kan det rapporteres om en jevn strøm av søknader og ferdigrapporter fra lokale kurs og studietiltak rundt om i landet. I sin iver etter å få utbetalt statstilskuddet er det studieledere som glemmer å få påført deltakernes adresser og fødselsår. Når rapportskjemaet ikke er fullstendig utfylt, skapes det merarbeid og forsinkelser med utbetaling av tilskuddet, sier kontorsekretær Anne Lønneid. Studieforbundets hjemmesider har ajourført oversikt over studieaktiviteten i de ulike organisasjonene og lokallagene.

Våryre studieledere

Studieforbundet opplever stor våraktivitet i organisasjonene ved at det lages mange nye studieplaner. Vi har registrert 27 nye studieplaner siden 1. mars over et mangfold av ulike emner. Husk at dere kan holde dere orientert om hva som er nye studieplaner gjennom å se på godkjenningstidspunktet, som står bak hver studieplantittel i vår studieplanbase.

Om samarbeid på Randsvangen 12-14. juni

Representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene inviteres til landskonferanse 12-14. juni på Randsvangen hotell, Jevnaker i Oppland. En rød tråd i de faglige temaene på årets konferanse blir samarbeid i alle sine former. Det er lagt opp et variert program for deltakerne. Lørdag ettermiddag besøker vi Hadeland Glassverk. Påmeldingsfrist er 15. mai.

Vedtektene kan bli endret på årsmøtet

Årsmøtet i Studieforbundet vil for fremtiden består av representanter fra medlemsorganisasjonene og styrets medlemmer, hvis styrets forslag til vedtektsendringer blir vedtatt på årsmøtet 12. juni på Randsvangen. Forslaget innebærer at fylkesavdelingenes direkte representasjon på årsmøtet opphører. Styret skal fortsatt bestå av 4 medlemmer fra medlemsorganisasjonene og 1 fra fylkesavdelingene. Styrets medlemmer skal ikke kunne møte på årsmøtet som representant for noen medlemsorganisasjon. Organisasjonene skal fortsatt disponere ulikt antall stemmer ut fra rapportert studieaktivitet, men det bør ikke være nødvendig å medbringe skriftlig fullmakt for å få avgi stemmer. Opplegget for fremtidige årsmøter i Studieforbundet er drøftet med fylkesavdelingene som ikke er enige med styret i denne saken.

Valgkomiteen foreslår gjenvalg

Valgkomiteen anbefaler gjenvalg av Astrid Solberg fra 4H som styreleder. Kjell Buraas fra Bonde- og Småbrukarlaget foreslås også gjenvalgt og Tore Larsson fra NJFF som nytt styremedlem. Janne Gregersen fra Kennelklubben og Kjersti Nygaard fra fylkesavdelingen i Østfold er ikke på valg i år. På varamedlemsplassene foreslås gjenvalg av Tom Krøning fra Hageselskapet og som nye Jens Thygesen fra Speiderforbundet og Nils Bjørklund fra fylkesavdelingen i Troms. Valgkomieen innstiller på gjenvalg av ordfører Anne Mari Aamelfot Hjelle fra Turistforeningen og varaordfører Øystein Eikeseth fra Kennelklubben. Valgkomiteen har i år bestått av Karen Johanne Strømstad fra Speiderforbundet, Torill Sandnes fra fylkesavdelingen i Møre og Romsdal og Knut Erik Risvik fra NJFF.

Fire reisestipend til N&M

Styret i VOFO har fordelt 350.000 kroner på 50 reisestipend i år til lærere, instruktører og medarbeidere i studieforbund og deres medlemsorganisasjoner. Asle Østbø fra 4H får reise til Kamerun, Olav Lind fra NBS til Irland, Alv Arne Lyse fra NJFF til Danmark og Eli Åsen fra Birøkterlaget til Frankrike.

100.000 kroner til Natur og Ungdom

Natur og Ungdom har fått 100.000 kroner til et utviklingsprosjekt om ”Mangfoldig miljøvern” hvor integrering av innvandrerungdom er et sentralt moment. Til sammen ble det søkt om 11,6 millioner kroner fordelt på 48 prosjekter til pedagogisk utviklingsarbeid i studieforbund og fjernundervisning i år. VOX har nå fordelt 3,84 millioner i støtte til 26 prosjekter.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost