N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 10.03.2009


Timetilskudd på 67 kroner

Lokallag/foreninger kan søke om tilskudd til kurs/studietiltak på minimum 12 timer og med minst 5 deltakere over 14 år. Tilskuddet er nå satt til 67 kroner pr time med maks utbetaling på 3.000 kroner pr kurs. Så snart kurset er avsluttet og senest 3 måneder etter siste kursdag må rapportskjemaet fra kurset sendes Studieforbundet for å få utbetalt tilskuddet. Styret kan endre tilskuddsatsen i løpet av året dersom det blir nødvendig. Studieaktiviteten i medlemsorganisasjonene økte langt mer enn Studieforbundet var forberedt på i 2008, og årets tall peker foreløpig i samme retning! Økt studieaktivitet er vi selvfølgelig godt fornøyd med, men for ikke å risikere at hele egenkapitalen forsvinner, fant styret det nødvendig å redusere timetilskuddet til 67 kroner fra 12. februar for å sikre en forsvarlig drift av Studieforbundet over tid.

Ny ”konkurranse” om medieomtale av studievirksomhet

I hard konkurranse blant mange gode medieoppslag har Hageselskapet Namdalseid vunnet premien på kr 5.000 for beste mediedekning av studievirksomhet i 2008 med en artikkel i Namdalsavisa sist sommer. Styret er av den oppfatning at artikkelen har god fokus på lokallag, studiearbeid og kunnskapsformidling ledsaget av informative og inspirerende bilder. Det er også positivt at ”Studieforbundet natur og miljø” er nevnt i teksten. Styret var så godt fornøyd med oppslutningen om denne uhøytidlige konkurransen at de har vedtatt å utlyse en ny tilsvarende konkurranse for 2009. Det er stadig ønskelig å gjøre Studieforbundet mer synlig! Vi håper at lokallag fra hele landet tar kontakt med lokalavisene og forteller om kurs og studietiltak de tilbyr. Fortsett med å sende inn avisutklipp til Studieforbundet og bli med i konkurransen om en ny premie på 5.000 kroner!

"Reell arrangør" av studietiltak

I forskriftene til Lov om voksenopplæring står det bl. a. at "Studieforbundet kan ikke stå som rapportør eller formidle tilskudd til opplæringstiltak som den eller dens tilskuddsberettigede medlemsorganisasjoner ikke reelt administrerer og gjennomfører." For at en forening/lokallag skal betraktes som ”reell arrangør” av et studietiltak og dermed være berettiget til statstilskudd, krever vi at et demokratisk valgt styre eller den/de som blir delegert oppgaven

Vårens Pedagogiske Verksted

Kurs/opplæringsansvarlige og andre interesserte i medlemsorganisasjonene inviteres til Pedagogisk Verksted tirsdag 28.april kl 10.00-12.30 hos Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5 i Asker. Opplæringsansvarlig i NJFF Tore Larsson innleder om temaet ”Hva med mer helhetlig opplæring i organisasjonene?” I tillegg informerer vi om aktuelt fra Studieforbundet, og det blir servert en enkel lunsj. Organisasjonene må gjerne møte med flere personer. Det er gratis deltakelse. Påmelding innen 23.april til studiekonsulent Odd Erik Randen.

Landskonferanse på Randsvangen 12-14. juni

Representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene inviteres til landskonferanse 12-14. juni på Randsvangen hotell, Jevnaker i Oppland. Tema for årets faglige program er ”Samarbeid”. Programmet legges ut på hjemmesiden vår etter hvert som det blir klart. Studieforbundets årsmøte arrangeres fredag ettermiddag. Helpensjon i enkeltrom på Randsvangen er kr 2.500 for helgen (Kr 2.100 pr person i dobbeltrom). Deltakerne gjør opp direkte med hotellet. Det er anledning til å ta med eventuell ledsager. Lørdag ettermiddag besøker vi Hadeland Glassverk. Påmelding til Studieforbundet innen 15. mai.

Færre medlemsorganisasjoner

Den norske rhododendronforening og Det norske skogselskap sier opp sine medlemskap i Studieforbundet. Rhododendronforeningen gjennomførte ett kurs med statstilskudd i 2007 og Skogselskapet har ikke hatt registrert studieaktivitet de siste 10 årene!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost