N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 28.01.2009


Studieaktiviteten økte 15% i 2008

Det har aldri tidligere blitt registrert så mange gjennomførte studietimer i Studieforbundet natur og miljø som i 2008: 45.655 timer kan vi nå rapportere til Statistisk Sentralbyrå. De fleste organisasjonene har gått fram; størst er økningen i Norsk Kennel Klub og Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Og det gleder vi oss over! Men for å kunne utbetale tilskudd til langt flere kurs enn vi var forberedt på, bruker vi mer av Studieforbundets oppsparte egenkapital enn planlagt. Styret vil vurdere størrelsen på timetilskuddet for 2009 på nytt på styremøtet 12. februar. – Inntil videre tør vi ikke love mer enn 70 kroner timen, sier daglig leder Finn Grimsgaard.

Pedagogisk utviklingsarbeid 2009

Det kan også for 2009 søkes om midler til avgrensede prosjekter for "Pedagogisk utviklingsarbeid" og "Tiltak for særlige målgrupper" i medlemsorganisasjonene. Dette er prosjektmidler som skal stimulere til å tenke nytt i forbindelse med studiearbeid. Prosjektene bør ha allmenn interesse og overføringsverdi. Fullstendig utlysningstekst og søknadsskjema er lagt ut på hjemmesiden til VOX. Søknadsfristen er 10. mars til Studieforbundet som så prioriterer og sender søknadene videre til VOX for endelig behandling. Studiekonsulent Odd Erik Randen tar i mot søknadene og kan kontaktes for gode råd og hjelp under veis (tlf 67102261).

Ny lov for studieforbundene

Kunnskapsdepartementet har sendt ut høringsutkast til en ny lov som skal erstatte Voksenopplæringsloven fra 1976. Lovforslaget følger opp Tron-utvalget som bl.a anbefalte at det skulle utarbeides en ny lov som regulerte en samlet sektor for frivillig, fortjenestefri opplæring utenfor det formelle utdanningssystemet. Loven trekker opp de overordnete prinsippene; detaljene kommer i ny forskrift som vil bli sendt ut på høring til høsten. Departementet legger opp til at ny lov og forskrift skal gjøres gjeldende fra 1. januar 2010.

"Det rødgrønne ettermæle"

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har også i år laget et studiehefte foran jordbruksforhandlingene. Studieplan 4123 er godkjent av Studieforbundet for inntil 16 timer som det kan søkes om tilskudd til. Innspill til forhandlingene må være NBS i hende senest 13. mars.

Norges Birøkterlag

Fra 1. januar er Norges Birøkterlag igjen å finne blant Studieforbundets 19 medlemsorganisasjoner. De første søknadene om tilskudd til lokale kurs er allerede mottatt.

Saker til årsmøtet 12. juni

Årsmøtet i Studieforbundet avholdes fredag 12. juni på Randsvangen Hotell ved Jevnaker i Oppland. Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes Studieforbundet innen 20. mars.

Driftstilskudd til fylkesavdelingene

Fylkesavdelingene får i år kr. 2.500 i driftstilskudd så snart årsrapportskjema og regnskapskjema for 2008 samt referat fra gjennomført årsmøte i h.t. vedtektene, er innsendt til Studieforbundet. Årsmøtet i fylkesavdelingen skal være avholdt innen 15. mars og siste frist for rapportering til Studieforbundet er 1. april.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost