N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 9 - 04.12.2008


Siste frist for kursrapporter er 15. januar

Kursarrangører som har fått tilsagn om støtte til kurs i 2008, må sende inn rapportskjemaet innen 15. januar. Ellers får vi ikke utbetalt tilskudd til kurset, og kurset blir ikke med i rapporteringen av studieaktiviteten for 2008. Det er dokumentert studieaktivitet som er kriteriet for fremtidig tilskudd fra Staten. Derfor er det viktig å få inn disse rapportene i tide. Under ”Studieaktivitet” på hjemmesiden vår kan du se hvilke kurs som ennå ikke er rapportert.

Timetilskuddet øker

Styret har vedtatt at tilskudd til lokalt studiearbeid økes til kr 75 pr time for kurs som starter i 2009. Styret kan endre tilskuddsatsen i løpet av året for kurs som ennå ikke er godkjent dersom det blir nødvendig. Maksimalt tilskudd pr kurs opprettholdes på 3000 kroner.

Reisestipend 2009-2010

Med forbehold om Stortingets godkjennelse utlyses reisestipend til utlandet* i perioden mars 2009 - mars 2010 for studieledere og lærere som arbeider med voksenopplæring i studieforbund og medlemsorganisasjoner. Søkeren bør legge vekt på nettverksbygging og tematikken bærekraftig utvikling i videste forstand. Stipendet er individuelt og kan ikke søkes av grupper, organisasjoner o.l. Søkere som har mottatt stipend de siste 5 årene, vil ikke bli vurdert. Søknad skal sendes på obligatorisk skjema til Studieforbundet innen 15. januar. Studieforbundet prioriterer søknadene og sender dem videre til VOFO som foretar endelig tildeling av stipendet. Spørsmål kan rettes til Astrid Thoner i VOFO, tlf 22410000. ( * Danmark/Sverige kr 5000, Finland/Baltikum kr 6000, Europa kr 7000 og resten av verden kr 9000.)

Dyrevelferd i husdyrholdet

Stortingsmeldingen om dyrehold og dyrevelferd har resultert i krav om dokumentert kompetanse i dyrevelferd. Flere organisasjoner i landbruket har gått sammen om å lage materiell til en kurspakke som leder frem til et kompetansebevis. Studieforbundet har godkjent disse studieplanene: 4238 Dyrevelferd hos sau og 4239 Dyrevelferd hos storfe. Nå er det bare å søke om tilskudd og sette i gang!

Valgkomiteen i arbeid

Valgkomiteen som skal forberede valgene på årsmøtet på Randsvangen 12. juni, tar i mot forslag på kandidater fra fylkesavdelinger og medlemsorganisasjoner frem til 1. februar. I år består valgkomiteen av Karen Johanne Strømstad, NSF (leder), Torill Sandnes, fylkesavdelingen i Møre og Romsdal og Knut Erik Risvik, NJFF.

Juleferie på kontoret

Kontoret er som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Studieforbundet ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost