N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 6 - 01.09.2008


Årets læringsdager for voksne

Læringsdagene for voksne arrangeres denne uka over hele landet. Fylkesavdelingen vår i Østfold avvikler sin tradisjonelle Familiedag i Mossemarka søndag 7. september. Samme søndag arrangerer fylkesavdelingen i Møre og Romsdal sin Natur- og Miljødag på Skaret utenfor Molde. Her presenterer medlemsorganisasjonene sine aktiviteter og kan bl.a. vise hvilke kurstilbud de har. Informasjon om flere aktiviteter og program i fylkene finnes på hjemmesidene til Voksenopplæringsforbundet.

Rekordstor utbetaling til lokale kursarrangører

Studieforbundet utbetaler i slutten av hver måned tilskudd til godkjente og gjennomførte kurs. Siste dag i august ble det overført 480.000 kroner til 314 kurs som var blitt innrapportert i løpet av sommeren. Norsk Bonde- og Småbrukarlag har rapportert over 40% flere kurs i år enn på samme tid i fjor. Norsk Kennel Klub, 4H Norge og Det norske hageselskap kan vise til en tilsvarende økning på over 10% til nå. Norsk Kennel Klub er i ferd med å ta igjen Norges Jeger- og Fiskerforbund som Studieforbundets største medlemsorganisasjon når det gjelder gjennomførte timer og utbetalt tilskudd. Tallene endrer seg fra dag til dag og oversikt over studieaktiviteten i hver medlemsorganisasjon oppdateres regelmessig på hjemmesiden vår. –Kursarrangørene er flinkere i år enn tidligere til å sende inn rapportskjemaene for å få utbetalt tilskudd! sier Anne Lønneid på Studieforbundets kontor.

Fylkessamlingen på Værnes

Studieforbundets fylkesavdelinger inviteres til Fylkessamling på Rica Hell Hotel på Værnes 15.-16. november for å utveksle erfaringer og drøfte aktuelle saker. Det organiserte opplegget starter med lunsj lørdag kl 13.00 og avsluttes med lunsj søndag kl 13.00. Fylkesavdelingene betaler kr 500 pr deltaker for overnatting og bespisning, resten dekkes av Studieforbundet. Studieforbundet dekker inntil kr 1.000 i reiseutgifter pr fylkesavdeling. Påmelding til Studieforbundet innen 15. september.

Årsmøte og Landskonferanse 2009

Styret har vedtatt å gjennomføre neste års årsmøte og landskonferanse etter samme opplegg som i år. Arrangementet legges til helgen 12-14. juni sentralt på Østlandet.

Bistand og basisferdigheter

Studieforbundene har blitt utfordret av statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet om å bidra til feltet gjenoppbygging av sivilsamfunn i land med gryende demokratier. Studieforbundet natur og miljø har flere organisasjoner som engasjerer seg i utlandet og vi kunne melde tilbake om 4H Norge sitt utviklings og utvekslingsarbeid i Gambia, Norsk Bonde- og Småbrukarlag sin deltakelse i den internasjonale småbrukerrøsla Via Campesina, Det Kongelige Selskap for Norges Vel sin avdeling Næringsutvikling internasjonalt og Norges speiderforbund sin årlige Speideraksjon sammen med Flyktningehjelpen. Kanskje er det fler?

Mobil til Studieforbundet 48 60 79 48

Du kan ringe oss i kontortiden (man-torsdag 9-15) eller sende SMS hele døgnet på 48 60 79 48.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost