N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 16.06.2008


Høstens Fylkessamling

Studieforbundets fylkesavdelinger inviteres til Fylkessamling på Rica Hell Hotel 15.-16. november for å utveksle erfaringer og drøfte aktuelle saker. Hotellet ligger i gangavstand fra flyplassen på Værnes. –Vi starter og avslutter med lunsj. Nå kan dere bestille billige flybilletter, sier studiekonsulent Odd Erik Randen. Nærmere invitasjon med program, priser og påmeldingsfrist kommer vi tilbake til etter ferien.

Norges Birøkterlag ny medlemsorganisasjon fra 1.1.2009

Årsmøtet vedtok å ønske Norges Birøkterlag velkommen som medlemsorganisasjon i Studieforbundet natur og miljø igjen fra 1. januar 2009. Birøkterlaget er en partipolitisk nøytral organisasjon som ivaretar medlemmenes interesser innen birøkt og alle områder som kan ha betydning for denne. Organisasjonen gikk i 1999 ut av Studieforbundet natur og miljø og inn i Bygdefolkets Studieforbund. Den siste tiden har studieaktiviteten ligget på 5-10 kurs i året.

Fortsatt 19 medlemsorganisasjoner

Paraplyorganisasjonen Grønn Hverdag ser det ikke hensiktsmessig å stå tilknyttet Studieforbundet som medlemsorganisasjon og melder seg ut. Det betyr at antall medlemsorganisasjoner i Studieforbundet fortsatt vil være 19 når Grønn Hverdag går ut og Norges Birøkterlag kommer inn. Det er mange år siden Grønn Hverdag registrerte studieaktivitet gjennom Studieforbundet.

Ny styreleder i Studieforbundet

Astrid Solberg fra 4H Norge ble valgt til ny styreleder på årsmøtet i Studieforbundet. Med seg i styret har hun Kjell Buraas fra Bonde- og Småbrukarlaget, Janne Gregersen fra Kennelklubben, Vidar Nilsen fra NJFF og Kjersti Nygaard fra fylkesavdelingen i Østfold. Årsmøtet ble gjennomført 30. mai på Voksenåsen hotell i Oslo med representanter fra 7 medlemsorganisasjoner og 14 fylkesavdelinger. Knut Erik Risvik ble takket for sin innsats som leder de siste fem årene. Protokollen fra årsmøtet er lagt ut på Studieforbundets hjemmeside.

Læringsdagene for voksne

Årets mobilisering av alle aktører på feltet Voksnes Læring finner sted 1-8.september over hele landet. Målet er å nå alle som arbeider med voksnes læring, deltakere, mulige nye deltakere, arrangører, sympatisører, politikere og alle som er opptatt av å vite mest mulig om voksnes læring og å informere om dette over hele landet på samme tid! Voksenopplæringsforbundet har oversikt over hva som planlegges i det enkelte fylke.

Sommerferie i Studieforbundet

Studieforbundet vil holde kontoret stengt i juli p.g.a. ferieavvikling. Det er derfor viktig å få sendt inn nye studieplaner og søknader for kurs som skal avvikles i sommer, så fort som mulig! Kontoret er igjen bemannet fra mandag 4. august. Tilskudd til gjennomførte kurs utbetales 30. juni; neste utbetaling vil ikke finne sted før 29. august. God sommer!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost