N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 27.03.2008


Frikanalen: Fjernsyn for frivillige

Tirsdag 15. april kl 9-12 er det Pedagogisk Verksted for studieansvarlige i medlemsorganisasjonene. Møtet holdes hos Det norske Skogselskap, Wergelandsveien 23b (ved Slottsparken). Temaet denne gangen er Frikanalen, en såkalt "åpen" tv-kanal for frivillige organisasjoner. Hvordan kan vi nyttiggjøre oss av dette nye tilbudet? Innledning og informasjon ved Jan Heier, styremedlem i Frikanalen. Vi avrunder med en enkel lunsj; derfor ønsker vi beskjed om hvor mange som kommer fra hver organisasjon innen 10. april. Allerede i september håper Frikanalen å være på lufta med innslag nettopp fra din organisasjon!

Biologisk mangfold på Voksenåsen

Representanter fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene inviteres til landskonferanse på Voksenåsen Hotell 30. mai - 1. juni. Rammen rundt programmet i år er biologisk mangfold, definert som summen av artsmangfold, genetisk mangfold og økologisk mangfold. Vi håper å kunne presentere et spennende program for alle. Studieforbundets årsmøte arrangeres fredag kveld. Det er også satt av tid til omvisning i den nye operaen i Bjørvika. Helpensjon i enkeltrom på Voksenåsen Hotell koster kr 2.920 for helgen (Kr 2.520 pr person i dobbeltrom). Deltakerne gjør opp direkte med hotellet. Det er anledning til å ta med eventuell ledsager. Påmelding til Studieforbundet innen 21. april.

Astrid Solberg foreslått som ny leder

Valgkomiteen som forbereder valgene på årsmøtet, foreslår Astrid Solberg fra 4H som ny leder for styret i Studieforbundet etter Knut Erik Risvik fra NJFF som har frasagt seg flere gjenvalg!. Astrid er i dag ansatt som generalsekretær i 4H Norge. Andre nye navn som er foreslått valgt inn er Vidar Nilsen fra NJFF, Kjersti Nygaard fra fylkesavdelingen i Østfold og på varaplass Anne-Mari Planke fra DNT. Valgkomiteen har i år bestått av Espen Farstad, NJFF, Karen Johanne Strømstad, NSF og Torill Sandnes fra fylkesavdelingen i Møre og Romsdal.

Gjenvalg over hele landet?

Fylkesavdelingene har nå i løpet av mars stort sett gjennomført årsmøtene sine. Rapporter fra fylkene strømmer i disse dager inn, og foreløpig ser det ut til at fylkeslederne rundt forbi blir gjenvalgt. Årsmøtet i Vest-Agder vedtok å sende inn nye forslag til vedtektsendringer for å forenkle valg av tillitsvalgte på fylkesnivå. I Sogn og Fjordane ble styret bedt om å utrede om fylkesavdelingene kunne erstattes av en kontaktperson? Møre og Romsdal planlegger en ny Natur- og miljødag på Skaret 7. september og vil støtte alle lag som deltar med kr 500.

Finnmark vil ikke splitte årsmøte og landskonferanse

Styret i Studieforbundet har vedtatt å foreslå for årsmøtet at fremtidige årsmøter legges til en ukedag og at landskonferansene legges til en helg. Dette bekymrer fylkesavdelingen i Finnmark: ”Ved å skille årsmøte og landskonferansen vil fylkesavdelingene få doblet sine representasjonsutgifter, med mindre det for fremtiden endres hvem som skal være kostnadsbærer for dette. Resultatet kan bli at fylket kun deltar på årsmøtet og dermed ikke får anledning til å delta på landskonferansen. Videre vil fylket kunne få problem med å delta på årsmøtet når dette arrangeres på en ukedag, her vil man måtte få fri fra jobb, noe som kan være en utfordring. Fylkesstyret i Finnmark mener at det er mest hensiktsmessig at årsmøte og landskonferanse fortsatt er samlet. Dette gir en flott ramme rundt det hele og bidrar til at utgifter for deltakelse ikke øker og anbefaler at eksisterende ordning videreføres”, skriver fylkesleder Sigmund Hansen.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost