N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 18.02.2008


Konkurranse: Hvem har best kontakt med lokalavisen?

Hvilken kursarrangør klarer å få best/mest mediedekning av kurs/studievirksomheten sin? Studieforbundet ønsker å stimulere lokallag og foreninger til å synliggjøre studiearbeid godkjent av Studieforbundet natur og miljø. Ta kontakt med lokalaviser, radio og TV og fortell hva dere driver med! Send inn avisutklipp, videosnutter eller radioopptak til Studieforbundet innen utgangen av året og bli med i en uhøytidelig konkurranse hvor styret vil plukke ut en vinner som får 5000 kroner i premie!

Arbeidsseminar om læring i frivillige organisasjoner

Studieforbundet natur og miljø er en av flere arrangører av et arbeidsseminar om opplæring i frivillige organisasjoner. Seminaret tar utgangspunkt i en fersk spørreundersøkelse som er gjort om temaet. Konferansen – som er gratis - finner sted onsdag 5. mars kl 9.30-15.30 i Oslo. Vil du delta, må du melde deg på innen 20. februar til prosjektleder Ellen Anker Storset på telefon 90075732.

Frikanalen: Fjernsyn for frivillige

På neste Pedagogisk Verksted for studieansvarlige i medlemsorganisasjonene vil temaet være ”Hva er Frikanalen”. Hold av formiddagen tirsdag 15. april til dette møtet. Nærmere invitasjon kommer.

Jordbruksforhandlingene 2008

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har også i år laget et studiehefte for årets jordbruksforhandlinger. Innspill til forhandlingene må være NBS i hende innen 14. mars. Studieopplegget er godkjent av Studieforbundet for inntil 16 timer som det kan søkes om tilskudd til.

Pedagogisk utviklingsarbeid 2008

Vi minner om at det også i år kan søkes om midler til avgrensede prosjekter for ”Pedagogisk utviklingsarbeid”. Dette er prosjektmidler som skal stimulere organisasjonene til å tenke nytt i forbindelse med studiearbeid. Prosjektene bør ha allmenn interesse og overføringsverdi. Interesserte organisasjoner kan kontakte studiekonsulent Odd Erik Randen på telefon 67102261. Søknadsfristen er 10. mars.

Driftstilskudd til fylkesavdelingene

Fylkesavdelingene får kr. 2.000 i driftstilskudd pr. år når årsrapport-skjema og regnskap-skjema samt referat fra gjennomført årsmøte i h.t. vedtektene, er sendt inn til Studieforbundet. Årsmøtet i fylkesavdelingen skal være avholdt innen 15. mars og siste frist for rapportering til Studieforbundet er 1.april.

Fylkesavdelingene kan videre få dekket dokumenterte utgifter på inntil kr. 5.000 til studielederkurs o.l. for medlemsorganisasjonene i fylket når kurset ellers oppfyller kravene for tilskudd, eller etter søknad inntil kr. 4.000 av dokumenterte utgifter til kurs/samlinger av kortere varighet (prøveordning).

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost