N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 22.01.2008


2,5 mill kroner fordelt på lokale kurs

Studieforbundet registrerte i fjor 1.800 kurs med til sammen 39.645 studietimer. Det er en økning på 3.092 timer (8%) i forhold til året før. De fleste medlemsorganisasjonene gikk fram. Størst var økningen for Kennelklubben med 1.989 timer og NJFF med 1.707 timer. Kennelklubben gjennomførte flere kurs (733), mens NJFF hadde flest deltakere (8.208) og gjennomførte studietimer (16.628). Økningen i 2007 skyldes trolig en kombinasjon av høyere timetilskudd og bedre oppfølging (purrerutiner) fra Studieforbundet. Oversikt over studieaktiviteten ligger ute på Studieforbundets hjemmeside.

70 kroner i timetilskudd i år

Lokallag og foreninger kan i år søke om tilskudd på 70 kroner pr time for kurs med godkjent studieplan. Et kurs på f.eks. 12 timer får da et tilskudd på 840 kroner, 20 timer 1.400 kroner og 30 timer 2.100 kroner. Maks utbetaling pr kurs er 3.000 kroner.

4000 kroner i lønn skattefritt

Det er gjort endringer i reglene for skatt og arbeidsgiveravgift for frivillige organisasjoner. Fra 2008 er grensen for lønn som ikke skal skattlegges hevet til 4.000 kroner pr år pr ansatt. Frivillige organisasjoner er videre fritatt for å betale arbeidsgiveravgift dersom samlet lønnsutbetaling i året er under 450.000 kroner, men fritaket gjelder bare for den enkelte ansattes lønnsutgifter som er mindre enn 45.000 kroner. Endringene innebærer at det kan betales lønn til lærere og instruktører uten at dette medfører for mye papirarbeid og innbetaling av skatt og arbeidsgiveravgift for kursarrangøren.

Pedagogisk utviklingsarbeid 2008

Det kan nå søkes om midler til avgrensede prosjekter for ”Pedagogisk utviklingsarbeid" eller "Tiltak for særlige målgrupper”. Dette er prosjektmidler som skal stimulere organisasjonene til å tenke nytt i forbindelse med studiearbeid. Prosjektene bør ha allmenn interesse og overføringsverdi. Interesserte organisasjoner kan kontakte studiekonsulent Odd Erik Randen på telefon 67102261. Fullstendig utlysningstekst og søknadsskjema er lagt ut på hjemmesiden til Vox. Søknad må være mottatt innen 10. mars av Studieforbundet som prioriterer og sender søknadene til Vox for videre behandling.

Dyrevelferd i husdyrholdet

I 2003 kom det en Stortingsmelding om dyrehold og dyrevelferd. Denne meldingen har nå ledet frem til krav om dokumentert kompetanse i dyrevelferd. Flere samarbeidsorganisasjoner i landbruket har gått sammen om å lage materiell til en kurspakke som vil lede frem til et slikt kompetansebevis. Studieforbundet kan nå tilby to nye studieplaner om dyrevelferd. Studieplan 4239 Dyrevelferd hos storfe og 4238 Dyrevelferd hos sau.

Saker til årsmøtet 30. mai

Styret har vedtatt at årsmøtet avholdes fredag 30. mai på Voksenåsen Hotell, Oslo. Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes Studieforbundet innen 20. mars.

Årsmøter i fylkesavdelingene

Fylkesavdelingene skal innen 15. mars ha avholdt sine årsmøter. Fylkesårsmøtet består av representanter fra medlemsorganisasjonene som har virksomhet innenfor fylket. Årsmøtet velger medlemmer til fylkesstyret, behandler årsmelding og regnskap og vedtar planer og budsjett for kommende år. Dato for fylkesårsmøtene kunngjøres fortløpende på Studieforbundets hjemmeside.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost