N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 9 - 11.12.2007


Timetilskuddet økes til kr 70,-

Styret har vedtatt at tilskuddet til lokalt studiearbeid økes til kr. 70,- pr time for kurs som starter i 2008. Maksimalt tilskudd pr kurs opprettholdes på 3.000 kroner. Det gis fortsatt samme timetilskudd for timer med lærer som for timer uten lærer. Ved fastsetting av det nye timetilskuddet har styret bl.a. tatt høyde for å disponere deler av Studieforbundets oppsparte egenkapital.

Siste frist er 15. januar

Kursarrangører som har fått tilsagn om støtte til kurs i 2007, må sende inn rapportskjemaet innen 15. januar. Ellers får vi ikke utbetalt tilskudd til kurset, og kurset blir ikke med i rapporteringen av studieaktiviteten for 2007. Det er dokumentert studieaktivitet som er kriteriet for fremtidig tilskudd fra Staten. Derfor er det viktig å få inn disse rapportene i tide.

Reisestipend 2008

Det vil også for 2008 bli delt ut reisestipend til studiereiser til utlandet for lærere, instruktører og studieledere som arbeider med voksenopplæring. Stipendet er individuelt og kan ikke søkes av grupper, institusjoner eller organisasjoner. Søknadsfristen er 10.januar til eget studieforbund.

2 på kroken

Anne Tove Moe Carstens i Tromsøysund BS-lag rapporterer om fornyet egenutvikling og bedre resultater i saueproduksjonen etter å ha fulgt studieheftet "2 på kroken" fra Animalia - fagsenteret for kjøtt. Ni deltakere fra fem besetninger fulgte lammeproduksjonen gjennom året. Utveksling av kunnskap og erfaringer førte til at flere lam overlevde, bedret oppfølging i parringssesongen og høyere slaktekvalitet, noe som igjen førte til bedre økonomi i saueholdet for den enkelte bonde.

2008 - Potetens år

FNs organisasjon for landbruk og mat (FAO) har lansert 2008 som "Potenens år". Under slagordet "en gjemt skatt" skal bevisstheten økes rundt poteten som næringsmiddel. Poteten er viktig for å sikre mat til verdens økende befolkning. Kina er det landet som i dag har størst produksjon av poteter og sammen med India står det for 1/3 av potetproduksjonen i verden.

Valgkomiteen i arbeid

Valgkomiteen som skal forberede valgene på årsmøtet i Oslo 30. mai, ønsker forslag fra fylkesavdelinger og medlemsorganisasjoner innen 1. februar. I år består valgkomiteen av Espen Farstad, NJFF (leder), Karen Johanne Strømstad, NSF og Torill Sandnes fra fylkesavdelingen i Møre og Romsdal. Det skal bl.a. velges ny styreleder etter at Knut Erik Risvik, NJFF, har frasagt seg flere gjenvalg!

Juleferie på kontoret

Kontoret er som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Studieforbundet ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost