N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 7 - 18.09.2007


Troverdig i miljøspørsmål?

- Er organisasjonen vår troverdig i miljøspørsmål? Dette er tema for høstens Pedagogiske Verksted for studieansvarlige og andre interesserte i medlemsorganisasjonene. Bård Lahn, leder i Natur og Ungdom, vil innlede til diskusjon. Møtet finner sted tirsdag 23.oktober kl 9-12 i de nye lokalene til Turistforeningen, Youngstorget 1. Påmelding innen 18.oktober. Gratis adgang. Velkommen!

Fornøyde kursdeltakere

Tronutvalgets utredning (NOU 2007:11) om studieforbundenes rolle i framtida ble overlevert kunnskapsministeren i forrige uke. Utredningen er en tillitserklæring til studieforbundenes arbeid. Utvalget mener at opplæringsvirksomheten som drives i de frivillige organisasjonene er viktig. Utredningen beskriver på en god måte studieforbundenes arbeid. Den synliggjør mange konkrete muligheter for veien videre framover. Utvalget skisserer nye overordna målsettinger for voksenopplæringsstønad. Men lokale kursarrangører får ingen endrede regler å forholde seg til i første omgang. Utvalget har i forbindelse med sitt arbeid bl.a. undersøkt hva kursdeltakerne mener om kurs og opplæringstiltak i regi av studieforbundene. Generelt var kursdeltakerne veldig fornøyde, både med faglig innhold og utbytte, praktisk organisering, erfaringsutveksling og dialog. Hele 90% ville anbefalt kurset til andre.

Ta fremmøteregistreringen alvorlig

Når et studietiltak er gjennomført, skal det sendes inn et rapportskjema til Studieforbundet innen 3 måneder etter siste kursdag. For å få utbetalt statstilskuddet (I år er det kr 66,- pr time) kreves det at vi får oppgitt navn, adresse og fødselsår på kursdeltakerne. Kursdager oppgis med dato og klokkeslett (fra-til). Fremmøte markeres på skjemaet. Skjemaet undertegnes av lærer/kursleder. Hvis alt dette er gjort riktig og nøyaktig vil tilskuddet kunne overføres arrangørens konto raskt og greit. Men hvis opplysninger mangler, må vi bruke tid og krefter på å innhente disse og det vil vi gjerne slippe.

Nettbasert Jegerprøve

Det obligatoriske kurset til Jegerprøven består av 9 samlinger. Det er nå mulig å ta 3 av disse som nettbasert læring. Dette gjelder 4.samling ”Artskunnskap”, 5.samling ”Lovverk og forskrifter” og 8.samling ”Jakthunder”.

Neste års landskonferanse og årsmøte

Styret har vedtatt at årsmøtet og landskonferansen 2008 gjennomføres sentralt i Østlandsområdet helgen 30.mai – 1.juni. Årsmøtet avvikles som første post på fredagen. Styret ønsker å legge opp til at flest mulig av medlemsorganisasjonene møter opp og deltar på årsmøtet. Styret vil utarbeide et forslag til behandling på årsmøtet 2008 om å skille gjennomføringen av fremtidige årsmøter fra landskonferansen slik at årsmøtet f.eks. kan avvikles på en hverdag, mens landskonferansen fortsatt går over en helg.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost