N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 20.03.2007


Økt timetilskudd = Økt studieaktivitet

Tilskudd til lokalt studiearbeid ble fra nyttår økt til kr. 66,- pr. time. – ”En hyggelig overraskelse” er kommentaren fra mange lokale studieledere. Etter flere år med gjentatte reduksjoner i statsbevilgningen til frivillig studiearbeid, er det oppløftende å registrere at trenden har snudd. Studieforbundet har i år allerede gitt tilsagn om støtte til over 900 kurs, - alt fra Jegerprøven til Pilfletting. Lokallag som vil sette i gang studiearbeid, må søke før studiestart hvis de skal ha tilskudd. Og så gjenstår det å se hvor mange kurs som blir gjennomført og rapportert til Studieforbundet. Vi tror at økt timetilskudd vil gi økt lokal studieaktivitet.

Best oversikt over Jegerprøvekurs

Vi våger påstanden om at Studieforbundet natur og miljø på sine nettsider har Norges beste og mest ajourførte oversikt over planlagte Jegerprøvekurs. Jegerprøvekandidater kan her med et lite klikk få opp en liste over planlagte kurs sortert geografisk og kronologisk, med informasjon til kontaktpersoner for nærmere opplysninger, påmelding osv. Listen baserer seg på mottatte søknader fra lokale arrangører og jo tidligere disse mottas, jo tidligere vil informasjon om kursene bli lagt ut på nettet. Alle jaktinteresserte nettsteder burde ha en link til denne listen! Tilsvarende lister finnes også for ”andre jakt/fiskekurs”, ”hundekurs” og ”andre kurs”.

Kurs for lokale lag og foreninger i Møre og Romsdal

- Lær å lage eigne studieplaner eller tilpassing av planar som allereie finst. Reglar og rutiner. Kvifor bør studiearbeid vere ein viktig del av aktiviteten i laget og korleis kan vi nå måla våre på denne måten, er tema for studiekonsulent Odd Erik Randen fra Studieforbundet. Per O. Støle fra fylkesavdelingen og NJFF vil ta for seg Tips og idear til korleis vi skal få litt meir system på organisasjonsarbeidet i laget vårt. Styremedlemane sine oppgåver og plikter. Kurset går 20-21. april i Molde og er i utgangspunktet gratis, kan Torill Sandnes i fylkesavdelingen opplyse.

Tilskudd til kurs i regi av fylkesavdelingene

Fylkesavdelingene har en viktig oppgave i forbindelse med å stimulere til lokal studieaktivitet i eget fylke. Styret har derfor vedtatt – som en forsøksordning – å dekke inntil kr 4.000 til kurs i regi av fylkesavdelingene selv om kurset har færre enn 12 timer. Kurset må tilbys alle medlemsorganisasjonene i fylket. Det søkes på forhånd. Tilsagn gis fortløpende basert på program for kurset og budsjett. Foreløpig har styret avsatt kr. 12.000 på årets budsjett til dette formål. Viser det seg at behovet er større, vil styret se på saken på nytt.

Nye fylkesledere

I disse dager har fylkesavdelingene avviklet sine årsmøter og sender referat inn til Studieforbundet sentralt. Fra Finnmark meldes det at Sigmund Hansen er valgt til ny fylkesleder etter Britta Johansen. I Vestfold overtar Jan Dalen etter Knut Thoresen. Både Britta og Knut takkes for lang og trofast innsats til beste for Studieforbundet.

Ny stemme på kontoret

Anne-Kristin Lønneid (49) er ansatt som ny kontorsekretær etter Lisbet Westvold som går av med pensjon til påske. Vi takker Lisbet for 17 års flott innsats på kontoret og ønsker Anne velkommen! Nå er det hun som vil ta seg av søknader og kursrapporter - -

God påske!

Kontoret er stengt fra fredag før Palmesøndag og ut påsken. Vi minner om vår ordinære åpningstid mandag til torsdag mellom kl. 9 og kl. 15 (Stengt på fredager). God påske!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost