N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 08.02.2007


Studieaktiviteten ned 11% i 2006

I 2006 registrerte Studieforbundet 1.680 kurs med til sammen 36.553 studietimer. Det er en nedgang på 4.507 studietimer (11%) i forhold til året før. Størst var nedgangen for NJFF med over 2.000 timer, men også Kennelklubben og 4H gikk tilbake med 1.000 studietimer i forhold til året før. For første gang har Kennelklubben gjennomført flere kurs (629) enn NJFF, men NJFF står fortsatt for flest gjennomførte studietimer (14.921). Mest benyttet studieplan er ”Jegerprøven” med 416 kurs og 5.832 deltakere, selv om det også her var en tilbakegang på 53 kurs. – Den dramatiske nedgangen i registrert studieaktivitet må i stor grad forklares med det ekstremt lave timetilskuddet på 40 kroner vi startet med i fjor. Når dette nå er justert opp til 66 kroner, håper vi at studieaktiviteten snart er tilbake på tidligere nivå! Oversikt over studieaktiviteten i medlemsorganisasjonene ligger ute på Studieforbundets hjemmeside.

Kom på Landskonferansen i Tromsø

Studieforbundet inviterer medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger til Landskonferanse 1. – 3. juni på Grand Nordic Hotel Tromsø. Årsmøtet avholdes søndag morgen. Fylkesavdelingen i Troms er lokalt vertskap og vil guide oss i området rundt Tromsø. På konferansen vil vi ha et variert program med tema som OL i Tromsø 2018, regjeringsutnevnt utvalg vurderer studieforbundene, ny nettbasert Jegerprøve og hva skjer i det Frivillige læringslandskap. Påmeldingsfrist er 16. april. Fullstendig invitasjon med program er lagt ut på Studieforbundets hjemmeside.

Jordbruksforhandlingene 2007

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har utarbeidet et studieopplegg for årets jordbruksforhandlinger. I studieheftet er det lagt stor vekt på økologisk jordbruk. Det er også en del 2 om norsk rovdyrpolitikk. Studiegruppene blir bedt om å gi tilbakemelding til NBS innen 5. mars. Studieopplegget er godkjent av Studieforbundet for inntil 16 timer. Studieplannr 4123

Pedagogisk utviklingsarbeid 2007

Vi minner om at det er tid for å søke om midler til avgrensede prosjekter som stimulerer til nyskaping i organisasjonenes studiearbeid. Prosjektene bør ha allmenn interesse og overføringsverdi. Søknadsfristen er 20. mars. Ta kontakt med studiekonsulent Odd Erik Randen på telefon 67102261.

Nordiske og europeiske prosjektmidler

Trenger du partnere for å gjennomføre større prosjektsøknader? Kunne det være en ide å samarbeide med en søsterorganisasjon, forskningsstiftelse, skole eller statlig institusjon for å få midler til prosjekter dere lenge har hatt lyst til å gjennomføre? Stadig flere av de prosjektene som det blir gitt støtte til, baserer seg på at det skal foregå i samarbeid med andre organisasjoner eller institusjoner. Problemet er ofte at det er vanskelig å knytte til seg gode partnere for samarbeid. Dette kan nå løse seg gjennom nettverksbaser som er dannet med dette formålet. I tillegg til at du kan søke etter likesinnete for å gjennomføre prosjekter, kan du også tilby dine tjenester her. Nordplus Voksen i Norden og EUs nye rammeprogram KULTUR 2007-2013 i Europa har godt med midler, men forutsetter gode søknader. Er du interessert, ta kontakt med studiekonsulent Odd Erik Randen på telefon 67102261.

Fylkesårsmøter, studiekonferanser og kurs

Fylkesavdelingene innkaller i disse dager medlemsorganisasjonene til årsmøter i fylkene. Oppland planlegger studielederkurs 16-17. mars, Vestfold inviterer til miniseminar lørdag 3. mars, i Troms har fylkesavdelingen reservert Grand Hotell til studiekonferanse 2-3. mars og fylkesavdelingen i Møre og Romsdal planlegger et kurs i organisasjon/studiearbeid 20-21. april i Molde. For nærmere opplysninger, ta kontakt med fylkesavdelingen.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost