N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 14.02.2006


Velkommen til Stavanger!

Studieforbundet inviterer medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger til landskonferanse 12. - 14. mai på Quality Airport Hotel Stavanger - Sola. Årsmøtet avholdes søndag morgen. Fylkesavdelingen i Rogaland er lokalt vertskap og vil guide oss rundt i Oljebyen Stavanger og Gamle Stavanger. På konferansen vil vi sette fokus på ungdomssatsingen i organisasjonene. Påmelding innen 3. april. Fullstendig invitasjon med program er lagt ut på Studieforbundets hjemmeside.

Reisestipend 2006-2007

Det vil også i år bli delt ut reisestipend til studiereiser til utlandet for lærere, instruktører og studieledere som arbeider med voksenopplæring. Stipendet er individuelt og kan ikke søkes av grupper, institusjoner eller organisasjoner. Søknad sendes på eget skjema til Voksenopplæringsforbundet (Vofo) via eget studieforbund innen 13. mars. Utlysningen kan leses på hjemmesiden vår.

Nordiske prosjektmidler

Det kan søkes om delfinansiering av samarbeidsprosjekter over landegrenser og mellom ulike sektorer. Prioriterte emner i 2006 er Livslang læring, Kvalitetsutvikling innenfor læring, Effektmåling av voksnes læring og Voksnes basisferdigheter. Søknadsfrist er 1. mars. Vil du vite mer, kontakt studiekonsulent Odd Erik Randen på telefon 67102261.

Driftstilskudd til fylkesavdelingene

Fylkesavdelingene får kr. 2.000 i driftstilskudd pr. år når årsrapport-skjema og regnskap-skjema samt referat fra gjennomført årsmøte i h.t. vedtektene, er sendt inn til Studieforbundet. Årsmøtet i fylkesavdelingen skal være avholdt innen 15. mars og siste frist for rapportering til Studieforbundet er 1. april. Ajourført oversikt over årets fylkesårsmøter ligger ute på Studieforbundets hjemmeside.

Studiekonferanse i Tromsø

Alle lokallagene i Troms er invitert til fylkesavdelingens studiekonferanse lørdag 4. mars kl. 10.00-14.30, opplyser fylkesleder Nils E. Bjørklund. Temaer som blir tatt opp er Studielederens oppgaver, Økonomien i studiearbeidet og Lover og regler. Fra Oslo kommer studiekonsulent Odd Erik Randen.

Medlemskontingent for 2006

Medlemsorganisasjonene betaler i årskontingent til Studieforbundet kr. 1.000 pluss 4% av mottatt tilskudd foregående år. Kontingenten forfaller i år til betaling 1. mars. Dette er en viktig inntektskilde for Studieforbundet for å få balanse i driftsregnskapet sitt.

Voksne lærer best....

Pedagogisk forskning viser at voksne lærer lettere når teori og praksis ikke er adskilt, men kombinert i læringsprosessen.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost