N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 11.01.2006


Kr. 40 pr. time

Tilskudd til lokalt studiearbeid for 2006 er satt til kr 40 pr studietime. Den ytterst beklagelige reduksjonen i statstilskuddet til studieforbundene på 35% gjorde det umulig å opprettholde et fornuftig timetilskudd hvis det skulle bli noe til alle. Vi forutsetter at tilskuddet for neste år kommer tilbake på et mer "normalt" nivå. Det er en viss mulighet for at ting kan bli rettet opp allerede i revidert nasjonalbudsjett til våren. Hvis det blir aktuelt, vil styret korrigere timetilskuddet i løpet av året. Det er derfor viktig at lokale arrangører fortsetter å søke om tilskudd og rapportere gjennomførte kurs som vanlig. Rapporterte kurs er med å danne grunnlag for eventuelt fylkeskommunale og kommunale tilskudd, og danner grunnlag for størrelsen på vår andel av statstilskuddet til studieforbundene i 2007.

Pedagogisk utviklingsarbeid i 2006

Det kan nå søkes om midler til avgrensede prosjekter som stimulerer til nyskaping i organisasjonenes studiearbeid. Prosjektene bør ha allmenn interesse og overføringsverdi. Tilskuddet kan ikke nyttes til drift eller tilleggsfinansiering av ordinære studietiltak. Interesserte organisasjoner kan kontakte studiekonsulent Odd Erik Randen, dir. tlf. 67102261. Fullstendig utlysningstekst og søknadsskjema finnes på hjemmesidene til Vox www.vox.no under "Nyheter". Søknad må sendes innen 10. februar til Studieforbundet natur og miljø som prioriterer og videresender søknadene til Vox for videre behandling.

Saker til årsmøtet 14. mai

Styret har vedtatt at årsmøtet avholdes søndag 14. mai kl. 09.00 på Quality Airport Hotel Sola utenfor Stavanger. Saker som medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes Studieforbundet innen 20. mars.

Innspill til Valgkomiteen

Valgkomiteen som skal forberede valgene på årsmøtet, ønsker forslag på kandidater innen 1. februar. Leder for valgkomiteen i år er Lise Møkkelgjerd fra Hageselskapet. Hun har med seg Kjersti Nygaard fra fylkesavdelingen i Østfold. Daglig leder Finn Grimsgaard er sekretær for valgkomiteen.

Bli med på revejakt

NJFF planlegger en rekke kurs i revejakt i vinter. Få jaktformer er mer varierte og kan by en jeger på mer spennende opplevelser. Revekurset har godkjent studieplan nr 5220 og så snart det er søkt om tilskudd til kurset, kan du finne kontaktinformasjon for påmelding på listen over "Andre jakt/fiskekurs" øverst på hjemmesiden vår.

Departementet skifter navn

Utdannings- og forskningsdepartementet (UFD) har endret navn til Kunnskapsdepartementet (KD) fra 1. januar.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost