N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 8 - 26.09.2005


Ny studiekonsulent ansatt

Odd Erik Randen (43) er ansatt som ny studiekonsulent. Han er utdannet lærer med pedagogikk mellomfag fra Høyskolen i Oslo. Foruten erfaring fra læreryrket, har han erfaring som butikkmedarbeider, miljøarbeider, asfaltarbeider, nattevakt, portør m.v. Han har vokst opp i Gudbrandsdalen, er aktiv fluefisker, ivrig friluftsmenneske og far til tre. Han vil ivareta bl.a. arbeidet med studieplaner, pedagogisk utviklingsarbeid, "pedagogisk verksted" og landskonferansen. Etter hvert vil vi også møte han på samlinger/kurs i fylkesavdelingene og medlemsorganisasjonene.

Evaluering av kurs

Det er viktig at kursdeltakerne får anledning til å komme med en tilbakemelding om hva de syns om kurset. Svarte kurset til forventningene? Hva har fungert godt og hva kan gjøres bedre til neste gang? En slik evaluering av kurset bidrar til utvikling og forbedring av kursene våre og er derfor et viktig ledd i kvalitetssikring av virksomheten som drives gjennom Studieforbundet. Evalueringen kan foregå muntlig eller skriftlig. Ofte er det hensiktsmessig med en skriftlig tilbakemelding slik at kursarrangøren i etterkant kan bruke denne informasjonen til å foreta justeringer av kurset. Studieforbundet har laget et evalueringsskjema som kan benyttes. Vår nye studiekonsulent vil - hvis mulig - gjøre skjemaet bedre og ber i den forbindelse om tilbakemelding fra arrangører som har prøvd det.

Landskonferansen 2006 til Stavanger

Landskonferansen neste år legges til Sola utenfor Stavanger 12.-14. mai med fylkesavdelingen i Rogaland som lokalt vertskap. Kristian Reilstad er allerede i gang med å sette sammen en liten komite som vil sørge for at deltakerne fra medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene får oppleve litt av det denne landsdelen har å tilby. Hold av helgen!

Uka for voksnes læring

Uka for voksnes læring finner sted 24.-28. oktober over hele landet og er en fin anledning til å presentere våre organisasjoner og hva vi står for. I Sogn og Fjordane legger Voksenopplæringsforbundet opp til stands i Florø, Førde og Balestrand, forteller Håkon Årebrot. I Møre og Romsdal satser Vofo på en stand i Molde hvor studieforbundene kan markere seg, sier Torill Sandnes og ber Studieforbundet sende over det de har av brosjyremateriell.

Familiedag i Mossemarka

Fylkesavdelingen i Østfold gjennomførte en vellykket familiedag i Moss for 350-400 deltakere i forbindelse med Friluftlivets uke. De mange fremmøtte kunne velge mellom en rekke aktiviteter i regi av Hageselskapet, Sopp- og nyttevekstforbundet, Jeger- og Fiskerforbundet, Naturvernforbundet, Biologisk Forening, Ornitologisk Forening, Roseforeningen og Skogselskapet. -Vi ønsket å vise alle de gode naturopplevelsene man kan være med på gjennom våre organisasjoner, sier Kjersti Nygaard.

Fylkeskommunalt tilskudd i Vestfold

Vestfold fylkeskommune yter for første gang på lenge tilskudd til studiearbeidet i fylket. Studieforbundet har på bakgrunn av registrert studieaktivitet i 2004 mottatt nesten kr. 9.200. Studieforbundet vil invitere lokallag og fylkesledd i Vestfold til et møte for å drøfte eventuell gjenopplivning av fylkesavdelingen og hvordan tilskuddet fra fylkeskommunen best bør anvendes.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost