N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 04.05.2005


Større studieaktivitet enn i fjor

Ved utgangen av april var det allerede innrapportert 348 gjennomførte kurs. Det er 40% flere enn på samme tid i fjor. Det kan se ut til at studieaktiviteten både i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Norsk Kennel Klub og Norske 4H øker, og det til tross for at tilskuddet til lokalt studiearbeid i år er redusert til 53 kr. pr. studietime! Ajourført studiestatistikk finner du til enhver tid på hjemmesidene våre.

Velg blant over 200 studieplaner

På Studieforbundets hjemmeside kan du nå finne de fleste godkjente studieplanene som er i bruk. Planene er systematisert etter emne eller medlemsorganisasjon. Hvis du velger "medlemsorganisasjoner" på startsiden, vil du under hver medlemsorganisasjon finne en link til de studieplanene organisasjonen har fått godkjent. Derfra kan du videre velge den planen du vil lese/skrive ut. Fra startsiden kan du også velge "Studieplaner" og få opp en liste over alle planer som er lagt ut. Utvalget kan du så begrense ved å spesifisere emne (evnt. underemne), medlemsorganisasjon eller et bestemt søkeord eller studieplannummer (fritekst). Arbeidet med å legge ut nye studieplaner på nettet foregår kontinuerlig. En del eldre planer finnes ikke i elektronisk form, og da må Studieforbundet kontaktes for å få tilsendt en kopi i papirformat. Dette gjelder selvsagt alle planene for de som ikke har tilgang til Internett. Studieforbundet søker å heve kvaliteten på studiearbeidet bl.a. gjennom utarbeidelse og godkjenning av gode studieplaner. For å få statstilskudd skal studietiltaket følge en plan som er godkjent av Studieforbundet. Nå er det blitt enkelt å få ta i studieplanen!

Prosjektmidler til fylkesavdelingene

Styret har vedtatt at fylkesavdelinger som har gode prosjekter som kan stimulere til økt studieaktivitet i fylket, kan søke Studieforbundet om ekstra tilskudd i år. Interesserte kan ta kontakt med studiekonsulent Cecilie Hänninen.

Nyvalgte fylkesledere

Fylkesavdelingen i Vest-Agder har valgt Ellisif Lund Omdal fra Hageselskapet til ny styreleder, og fylkesavdelingen i Nordland har valgt Rune Sørli fra Kennelklubben som ny styreleder. Begge ønskes velkommen. Ajourført liste over kontaktpersoner til fylkesavdelingene finner du på hjemmesidene.

Fare for nedbemanning på kontoret

Styret ønsker på årsmøtet 3. juni en prinsippdebatt om Studieforbundets oppgaver/funksjon. Styret legger til grunn at aktivitetsnivået i Studieforbundet må tilpasses de økonomiske rammer som stilles til disposisjon. Styret forventer ingen umiddelbar økning i bevilgningene fra Staten og har ikke funnet alternative inntekstkilder av betydning. Hvis Studieforbundet fortsatt skal kunne stimulere til lokalt studiearbeid med direkte økonomisk støtte, betyr det at andre utgiftsposter må reduseres hvis vi skal få budsjettet for 2006 til å gå i balanse.

Pedagogiske Verksted

Hvis det er noen som har glemt å melde seg på vårens Pedagogiske Verksted tirsdag 10. mai, må de omgående ta kontakt med Studieforbundet. På møtet vil Sturla Bjerkaker innlede om hvordan vi kan stimulere til læring i organisasjonene? Alle interesserte fra medlemsorganisasjonene er velkommen, sier studiekonsulent Siw Hagelin.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost