N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 01.03.2005


Årsmøter i fylkesavdelingene

Nå er det tid for årsmøter i fylkesavdelingene. På hjemmesiden vår har vi en oppdatert oversikt over når de forskjellige fylkesavdelingene har lagt årsmøtene sine. Fylkesårsmøtene skal behandle årsmelding, regnskap, planer og budsjett for videre arbeid. Årsmøtet velger også medlemmer til styre, valgkomite og revisor. På fylkesårsmøtet møter representanter fra medlemsorganisasjoner med aktivitet i fylket.

Landskonferanse på Ski i Akershus

Studieforbundet inviterer medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger til landskonferanse 3.- 5. juni på Rainbow Hotel Ski syd for Oslo. Årsmøtet avholdes på fredag. På konferansen vil vi sette fokus på noen av de utfordringene opplæring i frivillige organisasjoner står overfor i fremtiden. Innleder er Åse Vigdis Festervoll, selvstendig rådgiver innenfor kultur, utdanning og forebyggende arbeid. Lørdag ettermiddag vil fylkesavdelingen i Oslo/Akershus ta oss med på omvisning på Oscarsborg festning i Drøbaksundet. Pris for kost og losji kr. 2450,- betales direkte til hotellet. Det er mulighet for å ta med seg ledsager. Påmelding til Studieforbundet innen mandag 4. april.

Hva bør Studieforbundet prioritere?

For tredje år på rad går Studieforbundet med underskudd. Foreløpig er underskuddene dekket av egenkapitalen som stadig blir mindre. Slik kan det ikke fortsette. Overføringene fra Staten reduseres og styret har ikke funnet alternative inntektsmuligheter som monner. Det er derfor nødvendig å prioritere hva vi vil med Studieforbundet. Styret forbereder en diskusjon rundt dette på årsmøtet 3. juni. Hvordan skal Studieforbundet best fungere som et serviceorgan for medlemsorganisasjonene og stimulere til lokalt studiearbeid? Hvor viktig er den direkte pengestøtten til lokale kursarrangører? Hvor viktig er Studieforbundet som "pedagogisk ressurs" for medlemsorganisasjonene og deres lokallag? Styret vil gjerne ha gode råd og har bedt medlemsorganisasjonene komme med eventuelle kommentarer før neste styremøte som er 30. mars.

Norges sopp- og nyttevekstforbund

Nyttevekstforeningen og Norsk soppforening er slått sammen til Norges sopp- og nyttevekstforbund fra 1. januar i år. Den nye organisasjonen ønskes velkommen i Studieforbundet!

Engasjerte kursledere/instruktører

En svært viktig faktor i all undervisning er kurslederens engasjement. At kursleder både er faglig engasjert og engasjert i den enkelte deltaker er en stor fordel. Det ligger en stor motivasjon i det å bli sett. Å vise interesse for andres innsats og synspunkter vil bidra til motivasjon. At kursleder selv er motivert for oppgaven og samtidig viser det er også viktig. Gi positiv tilbakemelding så ofte du kan! Trivsel og et godt sosialt miljø på kurset er viktig for læring. Kursleder alene kan ikke skape det, men det er flere ting kursleder kan gjøre for å bidra til dette: Vise respekt for den enkelte, lytte og skape tillit.

God påske!

Kontoret er stengt fra fredag før Palmesøndag og ut påsken. Vi minner om vår ordinære åpningstid mandag til torsdag mellom kl. 9 og kl. 15 (Stengt på fredager). God påske!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost