N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 01.02.2005


Studieaktiviteten øker igjen

Studieforbundet kan rapportere 41.107 studietimer i 2004. Det er en økning på 492 timer fra året før. Tilsammen 10.628 menn og 7.857 kvinner deltok på de 1.882 kursene som ble gjennomført. Den mest brukte studieplanen var Jegerprøven (474 kurs), deretter fulgte Valpekurs (126 kurs), Dressur av hund (74 kurs), Grunnkurs for hund (54 kurs) og Jordbruksforhandlingene (52 kurs). Norges Jeger- og Fiskerforbund sto for 45% av studieaktiviteten etterfulgt av Norsk Kennel Klub (30%), Norske 4H (9%), Norsk Bonde- og Småbrukarlag (5%) og Den Norske Turistforening (4%). Tilsammen ble det fra Studieforbundet utbetalt over 2,4 mill. kroner i tilskudd til lokalt studiearbeid.

Søknad om tilskudd til kurs

Lokallag/foreninger tar initiativ til kurs de ønsker å arrangere, søker Studieforbundet om tilskudd og kunngjør kurset lokalt. Søknad må sendes inn før kursstart. Ni av ti studieledere har funnet ut at det raskeste, enkleste og billigste er å sende søknaden over nettet fra Studieforbundets hjemmeside: Fyll ut et enkelt skjema, trykk "send" og etter et par dager mottar du i posten et rapportskjema med godkjenningsnummer. Dette skal returneres Studieforbundet når kurset er ferdig - senest 3 måneder etter siste kursdag!

Pedagogisk utviklingsarbeid 2005

Medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger kan nå søke om midler til pedagogisk utviklingsarbeid i 2005. Tilskudd gis etter søknad til avgrensede prosjekter som stimulerer til nyskaping. Prosjektene bør ha almenn interesse og overføringsverdi. Eventuelle spørsmål kan rettes til studiekonsulent Cecilie Hänninen. Søknadsfrist til Studieforbundet er mandag 14. februar kl. 12.00.

Driftstilskudd til fylkesavdelingene

Fylkesavdelingene skal ivareta Studieforbundets oppgaver regionalt og er et supplement til Studieforbundets sekretariat i arbeidet med å stimulere til lokal studieaktivitet. Fylkesavdelingene kan tilby kurs for lokale studieledere, formidle informasjon og bygge nettverk. Fylkesavdelingene får i år kr. 2.000 i driftstilskudd når årsrapportskjema og regnskapskjema samt referat fra gjennomført årsmøte i h.t. vedtektene, er sendt inn til Studieforbundet. Årsmøtet i fylkesavdelingen skal være avholdt innen 15. mars og siste frist for rapportering til Studieforbundet er 1. april. Hedmark skal ha årsmøte mandag 28. februar, Hordaland torsdag 1. mars, Vest-Agder onsdag 9. mars, Nord-Trøndelag mandag 14. mars og Oslo/Akershus tirsdag 15. mars, melder fylkesavdelingene.

Nytt kurstilbud til tillitsvalgte i NJFF

- I tillegg til at NJFF er ledende på kompetanse om jakt og fiske, er det viktig at de tillitsvalgte har god og bred kunnskap om NJFF sin historie, oppbygging og regelverk. Slik styrker vi demokratiet i organisasjonen. Forutsetningen for å være en organisasjon med stor gjennomslagskraft, der alle jobber mot felles mål, bedres betraktelig når alle kjenner spillereglene, sier organisasjonskonsulent Kjersti T. Nergaard i Norges Jeger- og Fiskerforbund som har utviklet et nytt organisasjonskurs som nå markedsføres for tillitsvalgte i forbundets 577 lokalforeninger.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost