N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 06.01.2005


Redusert timetilskudd for 2005

Styret har vedtatt å redusere tilskuddet til lokalt studiearbeid til kr. 53,- pr. studietime for 2005. Staten har i løpet av de siste 4 årene redusert sine bevilgninger til studieforbundene med over 30%. Rammebevilgningen til Studieforbundet i år er kr. 3.384.000. For å kunne opprettholde Studieforbundets ordinære virksomhet og fortsatt drive med en forsvarlig egenkapital, fant styret ingen annen utvei enn å redusere timetilskuddet. Den nye tilskuddsatsen innebærer følgende tilskuddsbeløp for f.eks.: 12-timers kurs gir 636 kroner i tilskudd, 16-timers kurs gir 848 kroner i tilskudd og 30-timers kurs gir 1.590 kroner i tilskudd.

Saker til årsmøtet 3. juni

Styret har vedtatt at årsmøtet avholdes fredag 3. juni kl. 18.00 på Ski hotell utenfor Oslo. Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes Studieforbundet innen 20. mars.

Innspill til valgkomiteen

Valgkomiteen som skal forberede valgene på årsmøtet, ønsker forslag på kandidater innen 1. februar. I valgkomiteen sitter Bjarne Oppegård, NJFF, Lise Møkkelgjerd, Dnh og Kjersti Nygaard fra fylkesavdelingen i Østfold. Daglig leder Finn Grimsgaard er sekretær for valgkomiteen.

Friluftslivets år 2005

Den offisielle åpningen av Friluftslivets År 2005 finner sted lørdag 8. januar. Hovedarrangementet er lagt til Sem i Asker, der dronning Sonja vil foreta den offisielle åpningen. Flere av Studieforbundets medlemsorganisasjoner deltar.

Tre reisestipend til Studieforbundet

Åse Marit Hodnefjell, 4H, har fått kr. 9.000 til å reise til Gambia i 2005 og studere hvordan Gambia 4H drives. Anneth Winger, Norske Redningshunder har fått kr. 9.000 for å reise til USA og møte et aktivt og profesjonelt redningshundmiljø. Hege Hofstad fra Naturvernforbundet har fått kr. 5.000 og skal besøke en søsterorganisasjon i Sverige for å utvikle organisasjonsarbeidet i NNV.

Høyskoletilbud

Høyskolen i Akershus har utviklet et nytt studium beregnet for personer som er eller ønsker å gå inn i organisert frivillig virksomhet. Studiet "Ledelse og organisering av frivillige organisasjoner" er utviklet etter samtaler med en rekke frivillige organisasjoner om behov og ønsker. Studiet består av 4 moduler og gir 60 studiepoeng. www.hiak.no

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost