N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 8 - 01.12.2004


Siste frist for rapportering av 2004-kurs

Vi minner om at kursarrangører som har fått tilsagn om støtte til kurs i år, må sende inn rapportskjemaet senest 15.januar hvis de skal ha tilskudd. Det er fortsatt over 900 kurs vi venter på melding om at de er gjennomført, og disse vil vi gjerne få med på studiestatistikken for 2004. Størrelsen på potten fra Staten til fordeling på lokalt studiearbeid er avhengig av antall gjennomførte studietimer Studieforbundet kan rapportere. Kurs som er avlyst eller utsatt, vil vi også gjerne ha melding om av hensyn til vår interne oversikt.

Reisestipend 2005

Med forbehold om Stortingets godkjennelse vil det også for 2005 bli delt ut reisestipend til studiereiser til utlandet for lærere, studieledere og instruktører som arbeider med voksenopplæring i studieforbund og deres medlemsorganisasjoner. Studiereisen skal ha sammenheng med den voksenopplæring søkeren er engasjert i. Søkeren bør legge vekt på mulighetene for nettverkbygging nasjonalt og internasjonalt. Fullstendig utlysningstekst og søknadsskjema er sendt medlemsorganisasjonene. Søknadsfristen til Studieforbundet er 10.desember.

Gratis bruk av skolelokaler før kl. 21.00

Godkjente kurs med tilskudd fra Studieforbundet skal kunne arrangeres i offentlige skolelokaler uten å bli avkrevd noen form for leie/avgift. I Lov om voksenopplæring §21 står det: "Undervisningslokaler der driftsutgiftene dekkes av det offentlige skal stilles til rådighet uten utgift for arrangører ved voksenopplæring med tilskudd etter denne lov." Dette omfatter utgifter til ordinært renhold, lys, varme og tilsyn fra mandag til fredag i undervisningsåret og forutsetter at studietiltaket er avsluttet innen kl. 21.00.

Studielederkurs i Bodø til våren

Fra vår mann i Nordland har vi fått melding om at fylkesavdelingen planlegger studieleder/ organisasjonskurs 5-6. mars i Bodø. Han lover minimale utgifter for deltakerne! Nærmere opplysninger og påmelding til Odd Sjøvoll tlf. 75567943.

Få NM-nytt gratis som e-post

Du kan selv bestille/avbestille NM-nytt direkte fra Studieforbundets hjemmeside: Velg NM-nytt og deretter Bestilling; skriv inn e-postadressen og trykk OK. NM-nytt kommer ved månedsskiftet og holder deg oppdatert med små og store nyheter fra Studieforbundet.

Juleferie på kontoret

Kontoret til Studieforbundet holder som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Vi ønsker alle en riktig gog jul og et godt nyttår!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost