N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 01.09.2004


Gratis markedsføring av kurstilbud

Studieforbundet legger nå ut på hjemmesiden sin ajourført oversikt over planlagte kurs, - kurs som det er søkt godkjenning for, men som ennå ikke har startet. Foreløpig opererer vi med fire grupper: Jegerprøvekurs, andre jakt/fiske-kurs, hundekurs og andre kurs. Listene innholder opplysninger om hvor i landet kurset arrangeres, startdato og kontaktperson for påmelding etc. Det kan derfor være fordelaktig for markedsføring av kurset, at søknaden sendes inn i god tid før kursstart og at alle opplysninger om kurset er nøyaktig oppgitt. Dette er gratis markedsføring av kurstilbud!

20% av kurskostnadene dekkes av statstilskuddet

Studieforbundet har til nå i år fordelt 1,2 mill. kroner i off. tilskudd til ca. 1.000 kurs. Det har kostet 5,7 mill. kroner å gjennomføre disse. Det betyr at statstilskuddet dekker i snitt ca. 20% av utgiftene. Resten dekkes av deltakerne selv eller kursarrangøren (medlemsorganisasjonene). Det er store forskjeller mellom organisasjonene. Turistforeningen får bare dekket 6% av kurskostnadene sine, mens f.eks. Kennelklubben får dekket 34% av kostnadene og Hageselskapet hele 93%.

Naturen som læringsarena

Studieforbundet ønsker å vise at vi gjerne bruker naturen som læringsarena. I forbindelse med "Uka for voksnes læring" 11-17. oktober vil Skogselskapet sammen med noen av fylkesavdelingene arrangere skogvandringer rundt om i landet. Skogselskapet har lang erfaring med å formidle kunnskap til ulike målgrupper der naturen er læringsarena (natursti, rusleturer, naturlosopplegg m.v.) Målet med "Uka" er å bidra til å styrke voksnes læringsmotivasjon. Vi ønsker å synliggjøre aktivitetene til flest mulig av våre medlemsorganisasjoner. Vil du vite mer, kan du ta kontakt med studiekonsulent Cecilie Hänninen tlf. 67102262.

Friluftslivets år 2005

Friluftslivets år 2005 har som mål å få til en folkelig mobilisering til gavn for norsk friluftsliv i vid forstand og synliggjøre friluftslivets mangfold og samfunnsmessige betydning. Søknad om eventuelt tilskudd til aktiviteter i 2005 må sendes Friluftslivets Fellesorganisasjon innen 15.oktober 2004.

Nye studieplaner på nettet

Studieplan 6210 er et kurs om hvorfor og hvordan aktivisere hunden, mens studieplan 5231 er et instruktørkurs i jaktskyting med hagle.

Kurs for tillitsvalgte i lokallagene

Landbruksforlaget er i gang med utvikling av en kursserie kalt "Aktiv organisasjon". Kursserien tar sikte på å sette medlemmer i lokallagene bedre i stand til å ha tillitsverv. De fire heftene som nå er under arbeid er "Aktivt lagsarbeid", "Godt informasjonsarbeid", "Kurs og møter" og "Valgkomitéarbeid". Studieforbundet deltar i dette utviklingsarbeidet som avsluttes i løpet av høsten.

Fredag stengt

Kontoret til Studieforbundet holder stengt fredag inntil videre. Kontoret vil være betjent mandag - torsdag kl. 09.00 - 15.00. Dette gjennomføres for å opprettholde en forsvarlig og fornuftig kontortjeneste innenfor de økonomiske rammer Studieforbundet disponerer.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost