N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 10.06.2004


Feriestengt kontor

Kontoret til Studieforbundet vil være stengt i juli og frem til 10. august p.g.a. ferieavvikling. Det er derfor viktig å få sendt inn nye studieplaner og søknader for kurs som skal avvikles i sommer, så fort som mulig. Tilskudd til gjennomførte kurs utbetales 30. juni; neste utbetaling vil ikke finne sted før 30. august. God sommer!

Ny brosjyre: ABC for kursarrangører

Studieforbundet har produsert en liten brosjyre som i korttekst forteller noe om hva Studieforbundet er og hvordan lokale arrangører kan søke om tilskudd til kursvirksomhet. Medlemsorganisasjoner og fylkesavdelinger kan bestille det antall eksemplarer de trenger - så langt opplaget rekker - ved å ta kontakt med Studieforbundet.

Norges sopp- og Nyttevekstforbund

Sammenslåing mellom Nyttevekstforeningen og Norsk soppforening ble vedtatt på foreningenes respektive årsmøter. En ny forening Norges sopp- og Nyttevekstforbund ble stiftet 29. april 2004. Den nye medlemsorganisasjonen i Studieforbundet vil være i funksjon fra årsskiftet.

Driftstilskudd til fylkesavdelingene

Styret har vedtatt å utbetale driftstilskudd for 2004 til aktive fylkesavdelinger med kr. 1.000,-. Tilskuddet vil bli utbetalt før sommerferien til de fylkesavdelingene som har avholdt årsmøte i h.t. vedtektene og sendt inn årsrapportskjema og regnskapsskjema for 2003. Fylkesavdelingene kan også søke om ytterligere tilskudd fra Studieforbundet til konkrete prosjekter/tiltak i samsvar med fylkesavdelingenes arbeidsoppgaver. Ta kontakt med studiekonsulent Cecilie Hänninen.

Nye studieplaner på nettet

Den siste måneden er nye studieplaner godkjent og lagt ut på vår elektroniske studieplanoversikt. Av nye titler kan nevnes: Hest og ridning, Bueskyting, Eksotisk mat, Klatring, Tegning og maling, Kajakk, Keramikk, Makeup og hårmoter, Naturfotografering og Ferdsel i fjellet om sommeren.

Voksne lærer best når ....

Pedagogisk forskning viser at voksne er best motivert for læring som har sammenheng med deres livssituasjon. Voksne har innsikt og erfaringer som læringen må ta utgangspunkt i og bygge på, og som bør tas i bruk som læringsmateriale. Voksne lærer lettere når teori og praksis ikke er adskilt men kombinert i læringsprosessen.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost