N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 18.05.2004


Hva er motivasjon?

Studieforbundet inviterer kurs/opplæringsansvarlige i medlemsorganisasjonene til pedagogisk verksted om "Motivasjon og læring" tirsdag 8. juni kl. 9-12 hos Det norske Skogselskap. Påmelding til Studieforbundet tlf. 67102260 innen 2. juni.

Flere tar kurs i regi av studieforbundene

Statistisk Sentralbyrå har utarbeidet statistikk over studieforbundenes virke i 2003. Av 22 studieforbund kommer Studieforbundet natur og miljø på 10. plass når det gjelder antall gjennomførte studietimer.

Nytt styre

Knut Erik Risvik fra Norges Jeger- og Fiskerforbund ble på årsmøtet 25. april gjenvalgt som styreleder for ett år. Janne Gregersen fra Norsk Kennel Klub, Bergljot Heinåli fra Norsk Bonde og Småbrukarlag og Irene Kristensen fra Natur og Ungdom er nye navn i styret. Årsmøtet ble avholdt på Bårdshaug Herregård i Orkanger og samlet representanter fra 7 medlemsorganisasjoner og 10 fylkesavdelinger. Protokollen fra møtet er lagt ut på hjemmesidene til Studieforbundet.

Prosjektarbeid på landskonferansen

Tema på landskonferansen i år var prosjektarbeid. Vigdis Haugerud fra Vox holdt et matnyttig foredrag om prosjektarbeid som arbeidsmetode. Vi fikk også høste noen erfaringer fra medlemsorganisasjoner som har satt i gang med ulike prosjekter. Den Norske Turistforening har siden 2001 vært involvert i et skoleprosjekt som tar sikte på å øke kompetansen innenfor friluftsliv, slik at barn og unge i større grad kan få et aktivt uteliv.

Uke 42: Uka for voksnes læring

Målet med Uka for voksnes læring er å bidra til å styrke voksnes læringsmotivasjon. Dette er en arena hvor vi kan synliggjøre aktivitetene til alle våre medlemsorganisasjoner. Eksempler på tiltak som kan settes i gang i uka er å lage stands og dele ut materiell og brosjyrer som beskriver ulike tilbud om kurs. Fylkesavdelinger som vil prøve å gjøre noe med dette, kan ta kontakt med Cecilie Hänninen, tlf. 67102262.

Norges Velforbund på vei ut

Norges Velforbund har sagt opp sitt medlemskap i Studieforbundet natur og miljø. NVF har vurdert sine valg av allianse- og samarbeidspartnere og konkludert med at de er best tjent med overgang til AOF. Vi takker for samarbeidet så langt og ønsker Velforbundet lykke til i sitt nye studieforbund.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost