N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 2 - 01.04.2004


Nettverksbygging mellom medlemmer

Når styret presenterer forslaget til ny langtidsplan på årsmøtet 25. april i Orkanger, er nettopp nettverksbygging mellom medlemsorganisasjonene foreslått som en av flere prioriterte oppgaver for Studieforbundet i kommende 3-års periode. Studieforbundet vil videre bl.a. utvikle tilbud til lokale lærere/instruktører som ønsker å bli dyktigere, og Studieforbundet er forberedt på å tilpasse en eventuell ny tilskuddsordning best mulig til medlemsorganisasjonenes behov.

Fylkesavdelingenes økonomi

Det ble i 2003 ikke utbetalt driftstilskudd fra Studieforbundet til fylkesavdelingene. Heller ikke for 2004 er det avsatt midler på budsjettet til dette formål. I 2002 var det seks fylkesavdelinger som ikke fikk fylkeskommunal støtte. Det betyr at flere fylkesavdelinger står uten noen form for inntekter. De som fortsatt har noe oppspart kapital igjen, kan holde det gående litt til, men hva så? I forbindelse med årsmøtets behandling av budsjettet for 2005 vil styret sørge for at driftstilskudd til fylkesavdelingene blir drøftet.

Nye studieplaner: Fra EU-strid til barkebrød

Stadig nye studieplaner godkjennes og legges ut på hjemmesidene våre. Den elektroniske studieplankatalogen omfatter nå over 200 studieopplegg gruppert etter emne. F.eks.: Studieplannummer 4222 "Kampen om kartet - myter og fakta i EU-striden" 16 timer, studieplannummer 4221 "Revidering av odels- og åseteretten" 12 timer, studieplannummer 6204 "Hund og atferd i et nytt århundre" 13 timer, studieplannummer 7783 "Mat av vilt og fisk" 14 timer, studieplannummer 7781 "Sunn mat med antioksidanter" 12 timer og studieplannummer 7778 "Barkebrød bakekurs" 12 timer.

150.000 kroner til Bonde- og Småbrukarlaget

Norsk Bonde- og Småbrukarlags prosjekt "Realkompetanse - motivasjon og verdiskapning i landbruket" har fått kr. 150.000 i statsstøtte. Kennelklubben, Speiderforbundet, Turistforeningen og Finnøy hagelag hadde også sendt inn søknader om tilskudd til pedagogisk utviklingsarbeid i 2004. DNT Oslo og omegn fikk kr. 113.000 til "Påbyggingskurs med vekt på friluftsliv som en del av selvhjelpsprogrammet for kronisk syke" i forbindelse med utvikling av tiltak for særlige målgrupper.

Studieforbundene i endring

Departementet ønsker å gjennomgå voksenopplæringsloven og innføre nye tilskuddsordninger for studieforbundene. Voksenopplæringsforbundet (Vofo) mener ut fra disse forhold og generelle endringer i samfunnet at studieforbundene må være forberedt på store utfordringer i årene som kommer. Vofo har derfor laget et opplegg for å styrke studieforbundenes endringskompetanse og Studieforbundet natur og miljø deltar!

God påske!

Kontoret er stengt fra Palmesøndag og ut påsken. God påske!

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost