N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 20.02.2004


Fortsatt kr. 60 pr. time

Studieforbundet får 3,3 mill. kroner i statstilskudd til studiearbeid, drift og administrasjon i 2004. Det er 80.000 mindre enn i fjor. Allikevel har styret vedtatt å opprettholde timetilskuddet til lokalt studiearbeid med kr. 60 pr. studietime. Dette betyr nok et år med underskudd, men styret mener det kan forsvares å "spise" av egenkapitalen da denne har bygget seg opp nettopp fordi det i tidligere år ble gjennomført færre kurs enn det var avsatt midler til.

40.615 studietimer i 2003

Norges Jeger- og Fiskerforbund har med sine 748 kurs fortsatt størst studieaktivitet i Studieforbundet, selv om de i 2003 hadde en liten nedgang på 2% i antall studietimer. Den samlete studieaktiviteten i Studieforbundet var på 1.834 kurs med til sammen 40.615 studietimer, - en tilbakegang på ca. 5%. En årsak kan være at timetilskuddet til lokalt studiearbeid ble redusert fra kr. 70 til kr. 60. Allikevel kan Kennelklubben, Hageselskapet, Natur og Ungdom, Nyttevekstforeningen, Hest og Helse, Naturvernforbundet og Botanisk Forening vise til økt studieaktivitet.

Landskonferansen til Orkanger

Årets landskonferanse og årsmøte er lagt til Bårdshaug Herregård, Orkanger i Sør-Trøndelag 23.-25.april. Fylkesavdelingen i Sør-Trøndelag står som lokalt vertskap for arrangementet hvor medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene kan sende sine representanter.

Alle skal ha kursbevis

Alle deltakere som gjennomfører kurs i Studieforbundets regi, skal ha kursbevis eller annen skriftlig dokumentasjon. Dette er en forutsetning for å få tilskudd. Studieforbundets navn skal være påført kursbeviset. Det er den lokale arrangørs oppgave å dele ut kursbevis til deltakerne. Det kan gjerne brukes egenproduserte kursbevis. Lokal arrangør kan nå selv fylle ut/skrive ut Studieforbundets kursbevis fra hjemmesidene våre.

Protokoll fra årsmøtet 2003

Protokollen fra årsmøtet 9. mai 2003 på Hotell Wassilioff i Stavern er nå lagt ut på hjemmesidene våre.

Roseforeningen på web

Norsk Roseforening har fått nye hjemmesider.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost