N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 5 - 14.10.2003


Kutter 40 mill. til voksenopplæring

Regjeringen foreslår å redusere bevilgningen til studieforbundene med 40 mill. kroner i 2004. Dermed er støtten kuttet fra 250 mill. til 147 mill. på få år. Samtidig sier Regjeringen at den ønsker å satse på "livslang læring". - Hvis Regjeringens forslag går igjennom i Stortinget, er det dramatisk for Studieforbundets fremtid, sier fungerende daglig leder Cecilie Hänninen.

Nye studieplaner på web

Studieforbundet får til stadighet nye studieplaner til godkjenning. Bl.a. er følgende studieplaner om "hund" godkjent i det siste: Lydighetskurs - konkurransenivå for alle klasser, 23 timer; Jaktanleggsprøve, 12 timer; Instruktørkurs - videreutdanning, 21 timer. Disse studieplanene og flere til vil etter hvert bli lagt ut på Studieforbundets studieplankatalog på hjemmesiden vår.

Gratis undervisningslokaler

- Undervisningslokaler der driftsutgiftene dekkes av det offentlige, skal stilles til rådighet uten utgift for arrangørene ved voksenopplæring med tilskudd etter denne lov, heter det i § 21 i Lov om voksenopplæring. Rettigheten gjelder skolelokaler og omfatter utgifter til ordinært renhold, lys, varme og tilsyn fra mandag til fredag i undervisningsåret. Opplæringen må være avsluttet senest kl. 21. Statens utdanningskontor i fylket tar seg av henvendelser dersom ordningen ikke fungerer som forutsatt. Voksenopplæringsforbundet i fylket kan også være behjelpelig.

Landskonferansen til Trøndelag

Styret har vedtatt å legge neste års årsmøte og landskonferanse til helgen 23.-25. april 2004 og takke ja til invitasjonen fra fylkesavdelingen i Sør-Trøndelag om å stå som teknisk arrangør av arrangementet. Medlemsorganisasjonene og fylkesavdelingene vil få tilsendt egen invitasjon på nyåret: Hold av siste helgen i april!

E-post til lokallag

Fylkesavdelinger som ønsker å holde kontakt direkte med lokallagene pr. e-post, kan nå få hjelp fra Studieforbundet. Vi har mange e-post adresser i vårt register, sier Cecilie Hänninen.

Uka for voksnes læring

Uka for voksnes læring arrangeres denne uka. Årets tema er "Livslang læring i et inkluderende samfunn". Uka for voksnes læring skal synliggjøre mangfold og muligheter og motivere for læring. Uka henvender seg til både aktører og deltakere. Voksenopplæringsforbundet er prosjektkoordinator.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost