N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 4 - 02.09.2003


Rekordstor utbetaling

I går overførte Studieforbundet 420.000 kroner til lokale kursarrangører. På grunn av ferieavikling og flytting av kontoret i sommer hadde det hopet seg opp med rapporter fra gjennomførte kurs. - Vi er fortsatt ikke helt ajour, men målet er å bli det i løpet av september, sier fungerende daglig leder Cecilie Hänninen.

Studiestatistikk på www.naturogmiljo.no

Etter nyttår har Studieforbundets servicetilbud med ajourført studiestatistikk på nettet ikke fungert som tilsiktet. Nå er systemet oppe og går i ny og bedre utgave. Trykk på knappen STUDIESTATISTIKK på startsiden til Studieforbundet og du får opp en oversikt over registrert studieaktivitet fordelt på medlemsorganisasjonene. Trykker du på medlemsorganisasjonens navn, får du opp en liste over alle kursene i organisasjonen sortert fylkesvis / kommunevis. Studiestatistikken oppdateres hver uke. Prøv selv

Egne studieplaner

Studieforbundet ønsker å heve kvaliteten på studieplanarbeidet som utføres ute i alle våre medlemmers organisasjonsledd. Studieplanen er et dokument som skal sikre at det pedagogiske grunnsynet blir fulgt opp i praksis av den enkelte instruktør / veileder. Det er derfor viktig at at studieplanen er av høy kvalitet. - Vi er i gang med et prosjekt for å videreutvikle en generell studieplan og veiledning om studieplanarbeid, kan Cecilie Hänninen fortelle. Vi planlegger også å utvikle et studieplankurs tilgjengelig på internett. Målet er å gjøre arbeidet enklere for dere som arbeider med studieplaner. Prosjektet er et ledd i Studieforbundets målsetting om å ta i bruk nye metoder i undervisningssammenheng.

Kommende årsmøter og landskonferanser?

Medlemsorganisasjonenes og fylkesavdelingenes ønsker i forbindelse med avvikling av årsmøter og landskonferanser spriker. De fleste synes mai/juni passer bra og at det er ønskelig med et faglig program i tilknytning til årsmøtet. Men sted og tid forøvrig må styret prøve å ta stilling til når de møtes 8. september i Studieforbundets nye kontorlokaler i Gamle Ringeriksvei 6 på Stabekk.

Uka for voksnes læring

En uke i året ønsker vi å fokusere på voksnes læring. I tiden 13. - 19. oktober vil bl.a. studieforbundene i Norge vise læringsmuligheter som finnes over det ganske land. Vi lærer ofte i helt andre sammenhenger og på andre måter enn vi tror. Uka for voksnes læring skal vise mulighetene og gi lyst til å lære. Uka for voksnes læring viser at læring er morsomt. - Besøk Ukas egen nettside, oppfordrer Voksenopplæringsforbundet (Vofo).

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost