N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 3 - 11.06.2003


Fellesferie i juli

Studieforbundet vil holde kontoret stengt i tiden 30. juni - 27. juli p.g.a. ferieavvikling. Det er derfor viktig at godkjenning av nye studieplaner og søknader om kurs i sommer blir sendt inn i tide!

Studieforbundet flytter

Studieforbundet flytter 23. og 24. juni til bedre og billigere lokaler rett over veien. Vår nye adresse blir: Gamle Ringeriksvei 6, 1369 Stabekk. Telefon, faks og e-post blir uendret.

Ansatte slutter og begynner

Terje Berntsen har sagt opp og slutter til St.Hans. Cecilie Hänninen overtar som fungerende daglig leder i Finn Grimsgaards sykefravær. Siw Hagelin - som har vikariert siden 1. februar - er fast ansatt som studiekonsulent i 50% stilling fra 1. juni. Terje Berntsen ble ansatt i 1996 som studiekonsulent og har siden i fjor høst fungert som daglig leder. Studieforbundet takker Terje for god innsats over mange år.

Knut Erik Risvik ny styreleder

På årsmøtet 9. mai ble Knut Erik Risvik fra NJFF valgt til ny leder i styret. Styret for øvrig består nå av nestleder Knut Thoresen fra fylkesavdelingene, Vestfold, Øystein Eikeseth fra Kennelklubben, Merete Furuberg fra Bonde- og Småbrukarlaget og Sofi Halling fra Natur og Ungdom. I år var årsmøtet og landskonferansen lagt til Vestfold og Stavern. Tema på landskonferansen var "Ny tilskuddsordning?"

Målrettet hjort- og elgforvaltning

Norges Bondelag og Norges Skogseierforbund har gitt ut to flotte kursbøker i målrettet forvaltning av hjort og elg - bedre ressursutnytting. Målet med bøkene og kursene er å øke grunneiernes kompetanse når det gjelder forvaltning av hjort og elg. Dette skal bidra til å bedre skjøtselen av lokale bestander, redusere skadeomfanget innen landbruket, samt gi grunnlag for å utvikle jaktsalg som næring. Kursene er godkjent med studeieplannr. 5221 (hjorteforvaltning) og nr. 5222 (elgforvaltning), - begge med inntil 16 timer uten lærer.

Støtte fra Stiftelsen Sophies Minde

Stiftelsen arbeider for at personer med vesentlige funksjonsforstyrrelser i bevegelses- og støtteorganene, kan få medisinsk behandling, opplæring, hjelpemidler eller annen form for hjelp som kan sette dem i stand til å bli fysisk og økonomisk selvhjulpne, eller som kan bedre deres funksjonsevne og trivsel. Det gis støtte til bl.a. frivillige organisasjoner som gjennomfører/driver konkrete tiltak for grupper under stiftelsens formål. Søknadsskjema fås ved henvendelse til Stiftelsen Sophies Minde, tlf. 22045443. Søknadsfristen er 2. september. Flere tilskuddsmuligheter kan du finne i Voksenopplæringsforbundets Tilskuddskatalog

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost