N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 1 - 06.02.2003


Dramatisk kutt

Endelig har tildelingsbrevet fra UFD kommet. Regjeringens kutt i bevilgning til studieforbundene innebærer en reduksjon på NOK 580 000,- til Studieforbundet natur og miljø. Dette er en reduksjon på 14% i forhold til fjordårets tilskudd. Styret står foran et viktig budsjettarbeid og tilskuddsatsen for 2003 skal være fastsatt etter styremøtet 19. februar.

Økt studieaktivitet

Studieforbundet natur og miljø har i 2002 økt antall studietimer med 6 %. I fjor registrerte vi 42 542 studietimer. 4H har økt studieaktiviteten med 24 %, NKK hadde en økning på 16 % og DNT økte med 9 %. NJFF reduserte studieaktiviteten med 1%. Hest og Helse er den organisasjonen som har hatt størst økning i antall studietimer, mens Grønn Hverdag (tidl. Miljøheimevernet) har hatt størst reduksjon.

20. februar er søknadsfrist for tilskudd til pedagogisk utviklingsarbeid

Vi minner om at fristen for å søke midler til pedagogisk utviklingsarbeid er 20.02.03. I 2003 vil departementet prioritere prosjekter som kan bidra til å videreutvikle tilbud overfor det lokale samfunns- og arbeidsliv, og å utvikle motivasjonstiltak rettet mot grupper med svak utdanningsbakgrunn. Det benyttes ett skjema for hver søknad. Du finner søknadsskjema og veiledning på våre hjemmesider. Søknadene kan sendes til mailto:post@naturogmiljo.no

Ny vikar

Siw Hagelin har begynt som studiekonsulent i et vikariat som varer frem til 1. juni. Hun vil ta over en del av arbeidsoppgavene til Terje Berntsen, som for tiden vikarierer som daglig leder. Siw er cand. mag., med mellomfag i pedagogikk, og har erfaring med veiledning og undervisning fra tidligere arbeidsforhold. Vi ser frem til å jobbe sammen med Siw.

Studiestatistikk på nett

Det er dessverre feil i statistikken for 2002 på nett. Vi jobber med saken og vil gi beskjed når den er korrekt. Ta gjerne kontakt med oss for å få tilsendt statistikk.

Grønn Hverdag

1. januar 2003 skiftet Miljøheimevernet navn til Grønn Hverdag. Ny post/besøksadresse er: Grønn Hverdag, Nedregate 8, 0551 OSLO.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost