N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 7 - 11.12.2002


Redusert statstilskudd

Etter at regjeringen først hadde skåret ned bevilgningene til studieforbundene med 9 millioner, klarte de i budsjettforliket med Fremskrittspartiet å skjære ytterligere 20 millioner. Hvilke konsekvenser dette får gjenstår å se, men det er et ytterst dårlig signal til de frivillige organisasjonene som arbeider med voksenopplæring. Budsjettprosessen dro ut i tid, og vi vet enda ikke hvilket timetilskudd vi kan gi våre kursarrangører i 2003. Les pressemeldingen fra Vofo

Siste frist 15. januar

Kursarrangører som har fått tilsagn om støtte til kurs i år, må sende inn ferdigmelding senest 15. januar. Det er fortsatt 843 kurs vi venter på ferdigmelding fra. Oversikt over 1.696 kurs som er rapportert fullført pr. 1. desember kan finne på http://www.naturogmiljo.no

Juleferie på kontoret

Kontoret til Studieforbundet holder som vanlig stengt mellom jul og nyttår. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Nettbasert opplæring

Synne Nese, rådgiver i Næringslivets Kompetansenett, holdt et foredrag om E-læring med fokus på nettpedagogikk på vårt siste møte for medlemsorganisasjonenes studieledere. Synne har i sin hovedfagsoppgave gjort en undersøkelse av hvordan brukere av nettbaserte kurs har oppfattet kursene. Hun har utviklet nettkurs og fokuserte på hva som er viktig når man lager slike kurs. Hun gjennomgikk generelle begreper og fokuserte på hva som skal læres, valg av kursbyggerverktøy og hvordan man presenterer innholdet. Vi fikk presentert noen norske kursbyggerleverandører og tips om hva som bør vektlegges ved valg av leverandør. Her ligger Synnes presentasjon. Nina Rones i Norges Speiderforbund fortalte oss om det nye E-læringsprogrammet for patruljeførere som de er i ferd med å utvikle sammen med Accenture Vi fikk vite om prosessen fra ide til handling og tankene som ligger bak utviklingen av et slikt kurs. Her ligger Ninas presentasjon.

Er du interessert i mer informasjon om nettbasert opplæring? Se:

Ny studieplan på nett

Studieplan nr. 7240 blomsterløk og knoller

Saker til årsmøtet 9. mai

Saker som medlemsorganisasjonene eller fylkesavdelingene ønsker behandlet på årsmøtet i Stavern 9. mai, må sendes Studieforbundet innen 20. mars.

Reisestipend 2003

Fristen for å sende inn søknad om reisestipend 2003 er nå gått ut. Studieforbundet har mottatt 2 søknader som er videresendt til Voksenopplæringsforbundet.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost