N&M-nytt

Informasjon fra Studieforbundet natur og miljø Nr. 6 - 13.11.2002


REISESTIPEND 2003

Det vil også for år 2003 bli delt ut reisestipend til studiereiser til utlandet for lærere, studieledere og instruktører som arbeider med voksenopplæring i studieforbund og deres medlemsorganisasjoner. Studiereisen skal ha sammenheng med den voksenopplæring søkeren er engasjert i. Søkeren bør også legge vekt på muligheten for nettverkbygging nasjonalt og internasjonalt. Fullstendig utlysningstekst og søknadsskjema er sendt alle våre medlemsorganisasjoner, men kan også fås ved henvendelse til cecilie@naturogmiljo.no , telefon 67 10 22 62. Søknadsfrist er 2. desember

VI VENTER PÅ KURSRAPPORTER!

Vi minner om at kursrapporter skal sendes Studieforbundet innen 3 måneder etter siste kursdag - eller senest 15. januar. Ellers bortfaller tilsagn om støtte!

KONTROLL AV KURSREGNSKAP 2002

Studieforbundet natur og miljø har lagt opp til enkle administrative rutiner for fordeling av tilskudd til voksenopplæringstiltak. Dette innebærer at tilskudd utbetales når vi mottar rapportskjemaet i utfylt stand. Arrangøren (lokal-/fylkeslaget) har ansvaret for å ta vare på alle utgiftsbilag for studietiltak og legge dette frem ved kontroll. Studieforbundet foretar årlig stikkprøvekontroller, og mottar i disse dager svar fra de kontrollerte kursarrangører.

OPPDATERT STUDIESTATISTIKK PÅ NETTET

Studieledere og andre som gjerne vil følge med på organisasjonenes studieaktivitet kan nå fra Studieforbundets hjemmeside laste ned en oppdatert oversikt over planlagte og gjennomførte kurs per organisasjon. Ved å klikke på STUDIESTATISTIKK og deretter velge ønsket organisasjon, kan du få frem en liste over alle kurs sortert fylkesvis. Oversikt over de mest benyttede studieplanene i hver organisasjon kan også vises. Studiestatistikken oppdateres jevnlig.

KURSOVERSIKT.NO

Stadig flere fylker henger seg på databasen www.kursoversikt.no Det er offentlig voksenopplæring og kurs i regi av studieforbund som ligger inne i denne databasen i dag. Prosjektet avsluttes formelt ved årsskiftet, men kommer trolig over i ordinær drift med en nasjonal overbygning. Per i dag er følgende fylker knyttet til databasen: Østfold, Oslo, Akershus, Finnmark (fra høsten 2002), Hedmark, Hordaland og Nord-Trøndelag. Rogaland har sin egen database: www.nykompetanse.net

PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID 2003

Studieforbundet har i en årrekke formidlet prosjektsøknader om pedagogisk utviklingsarbeid for sine medlemsorganisasjoner. Utlysningsteksten og søknadsskjema har normalt kommet i slutten av september. Vi har purret opp saksbehandler i Voksenopplæringsinstituttet (VOX) og fått vite at det meget sannsynlig vil komme en utlysningstekst i år også, men den er ikke ferdig enda. Vi vil formidle tekst og skjema til våre medlemsorganisasjoner umiddelbart etter at vi selv har mottatt dette.

NY KURSKATALOG I HAGESELSKAPET

Det norske hageselskap har i samarbeid med Studieforbundet natur og miljø laget "Kurskatalog 2003". En del gamle kurs er kuttet ut, og en del nye kommet til. Papirutgaven fås ved henvendelse til Det norske hageselskap, tlf. 2303 1600 eller e-post: postkasse@hageselskapet.no Studieplanene ligger i sin helhet på våre hjemmesider.

NY LOV OM VOKSENOPPLÆRING

Lov om voksenopplæring er foreldet, og Utdanning-og forskningsdepartementet (UFD) forespeiler et lovarbeid som skal munne ut i en ny/revidert lov en gang i løpet av 2003. Regelverkutvalgets arbeid og rapport vil dermed bli hentet frem igjen. Om det blir en ny lov om voksenopplæring, lov om studieforbund, eller en annen lovkonstellasjon vites ikke. Signaler kan i følge Voksenopplæringsforbundet tyde på at det tas sikte på en knappere lov, en lov som først og fremst sier noe om tilskudd og tilskuddsregler.

GROSBERG NY LEDER I SMÅBRUKARLAGET

Landsmøtet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag (NBS) valgte tirsdag 5. november, Geir Grosberg som ny leder for organisasjonen. Grosberg går dermed fra vervet som fylkesleder i Oppland Bonde- og Småbrukarlag til toppledelsen i organisasjonen. Han overtar ledervervet etter Arne Vinje, som gikk av på landsmøtet etter å ha vært leder i to år. - Småbrukarlaget står overfor store organisatoriske utfordringer, men tar vi med oss den gløden vi har sett her på landsmøtet ut i organisasjonen, er jeg svært optimistisk på vegne av norske bønder og bygder, sier Grosberg.

Bestille eller avbestille NM-nytt? http://www.naturogmiljo.no/nmnytt/epost